Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

10 Bedste Sønderjyske Havørred Natpladser

Vi har fået Go-Fishings ekspert i det sønderjyske til at give dig de bedste pladser efter havørred i sommernatten.

Peter Krûger, fra butikken i Haderslev er et omvandrende leksikon ,som igennem tiderne har et utal af fisk på samvittigheden. Peter giver dig her de bedste pladser, så du har størst chance for succes i sommernatten.

Peter har gennemfisket alle pladserne igennem en menneskealder, og han kender hver en sten på pladserne. Dette har givet ham et indblik i de forskellige pladser, som ikke kan findes eller købes i nogen bog, men fordi du er en trofast Go-Fishing kunde, så får du dem her helt Gratis.

Ørbyhage:

Et kæmpestort lavvandet område, som kan minde om de Flats man hører om i Caribien. Det er ca. 2 km langt, og næsten 300 m bredt over hele strækningen. Der er store sten, meget blæretang og en muslingebanke som er ca 300m. lang og løber langs med sejlrenden ind til Haderslev Fjord. Der er meget fladt på nordsiden af banken, ca. 30 cm., og noget dybere, ca 1 m. på sydsiden. Der er mulighed for fisk overalt, man skal ikke bare vade ud til man møder lidt dybere vand. Muslingebanken fisker rigtig godt i stigende vand, for så strømmer vandet ind over banken fra nord.

Kan fiskes i alle vindretninger da der meget fladt, dog kan det være svært ved hård østenvind, fordi bølgerne rejser sig temmelig meget.

Parkering langs med  Ørbyhage-vejen hvor der er plads, eller ved Ørby Strand.

Årøsund Havn:

Nord for havnen er der et stort lavvandet område, som fisker rigtig godt i sydgående strøm. Det er ret lavvandet med mange sten og meget blæretang. Der kan være fisk helt inde ved molekanten, så forsigtig vadning er påkrævet. Det er ret vigtigt at der er en del lys, det vil sige enten forholdsvis tidligt på aftenen, eller når der er meget måne.

Fisker bedst i vest- eller sydvestenvind og som sagt med sydgående strøm.

Parkering ved Årøsund Lystbådehavn

P.S. Jeg var der sent i går aftes (16 juni 2012). Jeg fiskede godt en time, og fangede 5 HØ med den største på 56cm. Og 1,9 kg.

kystpladser - de bedste i jylland

Gammelbro:

Det er så afgjort et sommersted. Der er meget strøm, og dybt vand. Der fiskes langs med kanten til det dybe vand. Ørreder står ret dybt langs kanten og venter på byttefisk der trækker

forbi. Tobis-fluer virker rigtig godt, da det er ørredernes favoritbytte her. Der fiskes fra bunkeren syd for havnen og ned til hjørnet ud for Gammelbro Camping.

Fisker bedst med vind fra vestlige retninger.

Parkering ved færgen til Årø eller ved Gammelbro Camping

Raade Hoved:

Her fiskes der på 2 stenrev. På det nordlige rev ( ved P-pladsen) fiskes der bedst i sydgående strøm, og på det sydlige rev fiskes der bedst i nordgående strøm. Hvis der ikke løber noget strøm overhovedet kan der fiskes på hele strækket, da fiskene så spredes.

Fisker bedst i nordlige vindretninger.

Parkering på stranden ved Raade Hoved.

de bedste jyske havørred pladser på kysten

 

Bukholm:

Langstrakt område med 1 stenrev ved skoven og ellers ret lavvandet med meget blæretang. Fisker bedst når strømmen løber, enten syd- eller nordpå.

Fisker bedst i vestlige vindretninger

Parkering på stranden ved Bolet Skov eller på grusvejen ved Halk Hoved.

Halk Hoved:

Vel nok det sted i Sønderjylland med allermest afveksling. Der er stræk hvor de mindste sten er på størrelse med en håndbold, så forsigtig vadning er påkrævet. Der er store arealer med blæretang langs stranden, og fiskene går tit og ”nusser” rundt  i tangbæltet, der er mindre end 5 m. fra land. Længere sydpå er der meget sand, men også nogle ret dybe badekar, hvor fiskene kommer ind om natten. Fælles for alle strækkene er, at de fisker i alle vindretninger, bortset fra sydøstenvind. Skrænterne er af ler og når bølgerne slikker op ad dem, plumrer det hele lynhurtigt.

Parkering ved Bolet Skov, på grusvejen på Halk Hoved eller ved Halk Camping.

Skydebanen:

Det er et militært skydeterræn, så i dagtimerne kan der være aktivitet, men det er meget sjældent at der skydes om natten. Hvis der skal skydes, bliver man hentet inden de går i gang. Der er glimtlampe og ballon hejst hvis der skydes, og der er vagter ved alle adgangsveje.

Der er rigtig mange små stenrev på hele strækket, og hvis strømmen løber, kan der være godt fiskeri på dem alle. Ved det røde kryds ( den sydlige markering af skydeterrænet) er der desuden et meget stort område med blæretang. Lidt længere sydpå er der et udløb fra Halk Nor. Der er ikke noget fredningsbælte. Der er på den østlige side en meget stejl skrænt ned til 10 m., og i selve udløbet er der temmelig fladt med en dyb rende, og her kan der være mange fisk,  når strømmen løber ud af Noret. Der kommer rigtig mange tobis og gyder i august, og der kan der være rigtig godt fiskeri. Stedet bliver tit omtalt som Hejsager Strand.

Fisker helt klart bedst i østenvind.

Parkering ved Halk Camping, ved lågen til skydeterrænet eller ved pølsevognen for enden af Hejsager Strandvej.

gode fiskepladser i Jylland efter havørred

Boskov:

Et af de klassiske steder i Sønderjylland. Der er 2 hotspots. Lige neden for den store trappe og ca. 150 m. til højre. På dette stræk er der meget blæretang og ret dybt. Så kommer der et stræk på ca. 300m. med rent sand, og så ude ved sydspidsen er der igen et område med meget blæretang og mange store sten.

Fisker bedst i vind, der hedder noget med nord eller vest.

Parkering ved det nye sommerhusområde, og så går man langs med sommerhusene gennem skoven og ned til den store trappe.

Sønderballe Hoved:

Endnu en af klassikerne. Bunden er fantastisk, store sten, blæretang, områder med sand og nogle store forræderiske huller som man ved vadning skal passe på. Fiskene går tit inde i blæretangen på selve Hovedet. På hele strækket ind mod Gåsevig Bugt er der dybt helt ind under land og mange sten. Inde i Bugten går der nogle sandrevler rundt  langs stranden, og her kommer fiskene ofte ind om natten.

Fisker bedst i vind mellem syd og vest.

Parkering i svinget ved transformerskabet i skoven på Sønderballe Hoved, eller inde i Gåsevig Bugt efter Lejrskolen.

 Sandskær Rev:

Et sted med både dybt og fladt vand. På spidsen efter bådelauget ved Sandskær Camping starter revet, og det strækker sig ca. 100 m. skråt ud fra kysten, over mod Sønderballe Hoved. Vandet er meget dybt ( ca. 10m. langs revet).  Til venstre ind i Genner Bugt er der temmelig  dybt vand tæt på land. Man kan ikke vade ret langt ud, så meget af fiskeriet foregår langs land over sten- og muslingebund. På bagsiden af selve revet er der meget fladt, men der er mange muslinger og meget tang, så her kan man også træffe fisk om natten. Det flade vand fisker bedst, når der er meget måne.

Fisker bedst  når vinden er mellem sydøst og sydvest.

Parkering på stranden ved starten af revet.

Knæk og bræk i sommernatten

Peter Krûger

 

3 comments

 1. Ha people
  were are flyfish er s.andlooking for asa good spot for seatrout. As were stay for a couple of days more in south denmark jutl a nd.
  C a n you help us with this.
  Once in te life catch a are.troutAnyway thanks
  We do aopreciated!!

 2. Fadi haddad

  vi var ud for se i Boskov, Boskovvej, Haderslev for fisk der bliver vi smid ud som sage hun ejere det

  1. Niklas Albrechtsen

   Hej Fadi
   Det forstår vi ikke ! du må jo færdes langs alle kyster.
   Dbh Niklas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.