Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

2 fluer på kystforfanget – sådan gør du.

At fiske med 2 fluer på forfanget og give fisken et valg mellem 2 forskellige fluer kan være en rigtig god ide – især til kysten havørreder. Det har rigtig mange kystfiskere efterhånden fund ud af.

Havørreden kan være lunefuld, og derfor kan det være svært at forudsige hvilken flue der er den absolut bedste på en given dag.

Skal den være lys eller mørk – stor eller lille – provokation eller imitiation osv. osv.

2 fluer på forfanget kan give svar på mange af de spørgsmål. Simpelthen ved at lad ørreden vælge selv. Især kombinationen af stor og lille fluer kan være helt magisk.

Claus Eriksen har fisket med 2 fluer på forfanget længe før det blev moderne. Han har eksperimenteret med alle tænkelige og utænkelige måder at strikke forfanget sammen på. Nogle mere komplicerede og fancy end andre

Men som det ofte er så viste den mest simple løsning sig også som den bedste.

I nedenstående lille video viser han dig hvor let, simpelt og ligetil det er at monterer/afmonterer en ophænger på dit færdige forfang – vel at mærke i et system der meget sjældet giver kludder.

Knudeknuseren

Claus’s ophængersystem er 100 % kludderfrit – lige indtil der går kludder i det.

  • og det sker trods alt før eller siden, men så er det tid til knudeknuseren. En lille konisk nål der kan løsne selv de mest stridbare vindknuder. Se hvor smart den er i den lille film
Stor forårshavørred på lille ophængerflue.

En lille ophænger er især rigtig giftig når vandet er koldt – under 7 grader. da foretrækker selv de største havørreder de mindste agn, men en lille tangloppe flue er ikke nem at få øje på i det store hav. her hjælper en større  endeflue som er synlig og lokker fisken til fra større afstand.

Som lidt ekstra smør på brødet så giver 2 fluer på forfanget også en chance for 2 fisk på en gang – sådan en havørred doublet  er god lir – især hvis de er store…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.