At vælge den rette Running line / Skyde line eller Shooting line kan være svært.. for der findes snart rigtig mange at vælge imellem på markedet.. men fælles for alle 3 navne, ja så er forvirringen ikke større end at det er et og samme produkt vi snakker om.. altså den del af linekonceptet som skal skyde den bærende del (skydehovedet) af sted.

Vandet er splittet så at sige.. nogle vælger en coatet traditionel running line og andre er gået over til de monofile running liner, og ja, så er vi nogle som ikke helt kan finde ud af hvad vi vil.. Den coatede har bestemt sine fordele, og ligeledes har den monofile sine.. Jeg har altid fisket med en coatet line, og det fungerer. Dog må jeg jo indrømme at når jeg står ved siden af en medfisker som fisker med mono, så glider den noget nemmere ud gennem øjerne og derved øger hans længde på kastet. Så tænker jeg jo at det må jeg også prøve… og næste dag står jeg med en mono monteret, og så skal den ellers bare ha derud af…

Mit problem er så bare at mine kolde stive fingre er absolut ikke i nærheden af at være designet til at holde på en så tynd og glat line.. hvilket resultere i at jeg gentagne gange “taber” linen i bagkastet.. og får ellers fisket klinterne rigtig godt af 😉 … Så så er jeg tilbage igen ved den coatede.. heldigvis fungerer den monofile for rigtig mange.. bare ikke mig. – endnu.. 😉

Rio GripShooter runningline coated monofil
Rio GripShooter i aktion.. Tynd og glat monofil som går over i en lækker coatet line som er let at styre under kastet.

Men men men… Nu har jeg fundet løsningen til mit kystfiskeri !!

Rio er kommet med en ikke mindre end genial line til mig.. Ja, vidste jeg ikke bedre ville jeg tro at de havde lavet den til mig specielt. Rio GripShooter, en super tynd og glat mono line, som de sidste ca. 5 meter ud mod skydehovedet går over i en lækker blød coatet line, som jeg kan holde på og styre under kastet, og når jeg så “afleverer” linen i kastet, ja så skyder den glatte mono bare ud gennem øjerne og giver mig et væsentligt forbedret kast !! – Jeg er solgt !

Turen går snart af sted efter laks med 2-hånds stangen, og mon ikke der også her bliver monteret en kraftig  GripShooter på mit hjul.

Rio som laver nogle af de aller bedste flueline produkter på markedet, har her lavet en lille video omkring valget af den rette Spey Shooting line. Så herunder kan du se hvornår og hvorfor du skal vælge den rette line.

 

Du kan selvfølgelig se vores udvalg af skydeliner på webshoppen, eller kigge ind forbi i butikken, så vil vi hjælpe dig til længere kast !

rio running skema

Du kan her læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige former af skydeliner.

Knæk & Bræk

Team Go Fishing

Jesper L. Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi anvender cookies, for at tilpasse indhold, funktioner og analysere trafikken. Flere oplysninger

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk