I forårets udgave af Seatrout open oplevede vi for første gang i konkurrencens historie forsøg på snyd. Fisk der var fanget udenfor konkurrence tiden (og måske havde været nedfrosset) blev indvejet. Ikke blot ved vores konkurrence men også andre – læs evt. historien her

IMG_0734

Reglerne for Seatrout Open er meget klare. Kun FRISKE fisk kan indvejes – og har vi blot mistanke om snyd så kan fiskens afvises.

Heldigvis har vi aldrig haft brug for at håndhæve disse regler, men det burde vi have gjort i foråret for mistanken var der faktisk til en fisk eller to. Vi lod dog tvivlen kommer deltageren til gode. Ingen ønsker jo at afvise en reel fangst.

Af skade bliver man som bekendt klog, og vi var for flinke og naive. Det beklager vi og lover samtidig at det ikke kommer til at gentage sig. Hver eneste fisk, stor som lille, der kommer til indvejning i de kommende Seatrout Open vil blive vurderet med kritiske øjne, og har vi mistanke til at den ikke er nylig fanget så vil den blive afvist.

Men hvad er så “nylig fanget”?

En nylig fanget havørred er en frisk havørred.

Dvs. klare øjne – flotte røde gæller – frisk duft af fisk og hav og faste indvolde. Således skal din fisk indvejes. Ruller du den ind i en våd avis eller håndklæde og lægger den køligt så kan den sagtens holde sig frisk i 12 – 14 timer. Lægger du den derimod i en plastpose i en varm bil så holder friskheden ikke mere end et par timer maks.

-Tænk på det.

Kom til indvejning så hurtigt som muligt, men du behøver dog ikke nødvendigvis straks at afbryde dit fiskeri efter at du har landet en havørred. Går der flere timer inden du kommer til indvejning, så pas godt på din fangst. Pak den fugtigt ind, men så den stadig kan “ånde” (våd avis eller klæde)og læg den køligt. Så er den fin og frisk når du kommer til os med den. Vi vil så nødig afvise fisk….!

Rigtig god kamp til Seatrout Open efterår 2015

 

Jesper med springfyr.jpg

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi anvender cookies, for at tilpasse indhold, funktioner og analysere trafikken. Flere oplysninger

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk