Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

3 hotte spots i Mariager Fjord

Mariager fjord er noget helt magisk for mig. En ting er naturen omkring – bakkerne og skovene der omkredser fjorden, samt dyrelivet der hopper omkring dig som om var du Askepot, men en HELT anden ting er ørrederne fra Fjorden!

I mine øjne kan du ikke finde smukkere fisk – de er tykke, de har den kendte “sorte prik” på kinden fra bækørreden, guld i finnerne, og hvis man er rigtig heldig, kan man få fat i en af de helt sjældne – en stor fisk med røde prikker! Dét kan man ikke finde andre steder end i denne smukke fjord – Mariager Fjord.

Mariager er et sandt paradis for havørreder, og for havørred fiskere. Derfor er der mange små bække og åer der løber ud rundt om i fjorden, og det betyder der er mange hel- og halvårs fredninger.

Hent app’en HAVØRRED.COM, her er der luft- og vandtemperatur, vandstand og advarsler dig om fredninger i nærheden.

Spot nummer 1: Strandholt

Strandholt er en velkendt og super god plads hele året, dog ikke så velbesøgt som mange andre pladser. Der er rigelige mængder af føde tæt på land, og på grund af det hurtigt bliver dybt, så kan man også få fat i de havørreder der er efter sild og tobis der kommer ind i fjorden. 

Parkering sker i ydersiden af det sidste sving på Strandholtvej. Der er der lavet en P-plads. Herefter går man igennem hegnet og følger herefter stigen ned igennem den smukke skov, hvor man ender cirka midt på det fiskbare stræk.

Da der ofte er vestenvind herhjemme i Danmark, så anbefales det at gå et godt stykke ind i fjorden mod venstre. Her går man ud til første større pynt. Dette kan gøres igennem skoven, eller hvis man ikke kan styre sin fisketrang, så gå meget stille langs sivene og affisk langs med bredden. 

Når du går mod venstre og ind i første store vig før den store pynt – også kaldet “Put’n’Taken” er det super vigtigt at fiske tæt på land, men også at tage de lange kast ud i fjorden. Herinde er der ofte fisk i større flokke.

Når man har fisket vigen af, er det tid til at fiske det lange stræk ud til Katbjerg Odde. Dette stykke er helt kanon, og det er super vigtigt at man fisker det lave vand af hele vejen ud til Katbjerg Odde.

OBS: Husk fredning på hele Katbjerg Odde i vinterhalvåret!

Spot nummer 2: Bramslev Bakker

Parkering: På vej ned mod pladsen er der en bom ved Bramslev Bakker Campingplads, der dækker for at du kan komme hele vejen ned til fjorden. Det koster en flad 5’er for at køre igennem bommen, men så kan man komme helt ned til vandkanten, så sparer man en god gåtur, så man kan komme ud og fiske med friske ben.

Fiskeriet på Bramslev Bakker er i efteråret begrænset vestpå pga. en fredning, men det afholder ikke fiskene for at trække rundt på hele strækningen. 

Hotspottet for mig er mellem de to broer, samt i vigen til højre på billedet – og IGEN, som altid så kan fiskene gå rigtig tæt på land, så det er meget vigtigt at du husker at fiske det lave vand af!

OBS: Husk der er fredning mod vest (ind i fjorden) hele vinterhalvåret!

Spot nummer 3: Vive Havn/Bilfragmenteringen

Parkering ved bilfragmenteringen er desværre blevet ødelagt af, at lystfiskere ikke kan finde ud af at der er andre mennesker der skal have adgang til deres eget hjem. Derfor er der blevet lukket for parkering tæt på fjorden, så der er ikke andet at gøre end at tage benene på nakken, og gå ud til fiskene.  Dette har også gjort at der slet ikke er samme fiskepres på pladsen, som der engang har været.

Parkering: Den mest oplagte er ved Vive havn, hvor man drager øst på i cirka 100 meter før fiskeriet kan startes, eller ved Hobro vej. Her er der et lille “indhak”, hvor man kan sætte bilen og gå ned af vejen mod fjorden.

Denne plads er en af de pladser, hvor jeg oftest har haft bonanza – med mere end 15 fisk oppe og vende på en enkelt dag, med de fleste over målet – det er de dage der går i mindebogen!

Fiskepladsen er næsten et stort hotspot, med dybt under land og store muslingerev. Der fiskene oftest holder til er på det store rev længest til højre – for enden af Nybrogaardsvej. Her er der et stort lavvandet område med muslinger. Her fisker du ud så du kan nå strandkanten med dine kast, og fisker i vifteform både ud af og ind af. Et sikkert spot til efterårsfisken!

Pladsen er også kanon til at tage flyderingen med i fjorden, hvor der kan opstå magiske øjeblikke, da store stimer af fisk nogen gange kan være uden for kastehold fra land.

For en sikkerheds skyld gentager jeg mig igen – FISK TÆT PÅ LAND! Fiskene kan bogstaveligt talt stå mellem dine ben, og det er så træls hvis man går og skubber på fisk man ikke får fisket til!

OBS: Fredning ved Vive Havn – gå omkring 100 meter ud af fjorden, for at komme på den anden side.  

3 sikre fluer til Mariager Fjord

Tanglopper er der masser af mellem tangplanterne, hvor havørreden søger sin føde.

Derfor er tangloppen også et af de vigtigste fødeemner for havørreden.

En flue der kan få lokket selv de svære fisk til hugget.

UV kobberbassen er især også god, hvis du fisker med bombarda eller spin og bruger den som ophænger flue.

 

 

En klassisk flue udsprunget fra den jyske østkyst men i dag kendt og elsket over hele landet. 

Brenda er en flue der ligner alt muligt – fisk, reje, børsteorm – også derfor at det er en sikker vinder hver gang!

Fisk den varieret. Ta’ et kast hvor du trækker langsomt ind, efterfulgt af et kast hvor du tager stangen under armen og giver den fuld gas. Dét elsker Mariager ørreden! 

Wiggle worm fliuen! En livlig og særdeles effektiv kystflue når havørreden går på jagt efter de lækre og livlige børsteorme i fjorden og på kysten.

Børsteorme er et meget vigtig fødeemne for havørreden. Mest i foråret, men faktisk finder kystfiskeren børsteorme i maven på havørreder hele året rundt.

I Mariager Fjord er der to børsteormsæsoner: Om foråret, og en igen om efteråret. Denne starter i Oktober, og et godt stykke ind i december. Hvis man er i tvivl, og ved fiskene er der, så er det denne flue der gør tricket!

Tak fordi du læste med omkring nogle af mine yndlingspladser i Mariager Fjord!

Disse tre pladser vil med 99% sikkerhed give dig en kanon start på fiskeriet i Mariager Fjord, samt tabe dit hjerte til fjorden, ligesom jeg har. 

Knæk og bræk!

Rasmus Hestehauge

Grissefest i Go-Fishing

Ægte pattegris fest hos Go-Fihing Vi har bundet de flotteste Pattegrise – men i begrænset antal. Alt er 100 % gennemført på vores Pattegrise –

Læs mere »
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.