Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

5 tips der gør en havørred-forskel

Her får du Claus Eriksens gode tips & tricks som gør en forskel, hvis du gerne vil have mere ud af dit fiskeri..

Claus Eriksen er nok en af skandinaviens mest innovative og effektive kystfluefiskere , og her giver han dig nogle tips til et bedre og mere fangstgivende fiskeri.

Skift bæltet i linekurven

Alle linekurve leveres med et standard nylon vadebælte. Det gjorde min Orvis linekurv også. Kurv og bælte fulgte mig igennem mange år. Fungerede udmærket, men når vejret var hårdt og bølger slog op omkring kurven kravlede den ofte ned over mine smalle hofter og endte med at hænge halvt fyldt med vand i en slatten vinkel nede på røven af mig. Det var faktisk ret irriterende og det så dybt åndsvagt ud.

Det levede jeg med indtil jeg en dag fiskede sammen med fotograf Niels Vestergård. Hans linekurv sad som en drøm – højt og perfekt . Det eneste han havde gjort var at skifte det originale nylonbælte ud med et bredt og stift neopren vadebælte.
Jeg stjal hans ide, og vupti nu sidder linekurven lige 50 % bedre under alle forhold. Det giver mindre linekludder, bedre komfort og ganske enkelt et lettere fiskeri.

Vadebælte

Mit bælte står der vist Kinetic på. Men et Ron Thompson eller Simms bælte virker lige sådan.

Bestil dit nye bælte til linekurven herunder.

I det lille filmklip fra Bornholm kan du se hvor godt sådan en kurv sidder, selv i bølger, når den er monteret med det brede bælte.

 

 De små ting

Det første krav til at vi fanger havørreder er selvfølgelig at fisken ser vores flue/blink.
Ved normale forhold med klart kystvand og god sigt er det næppe noget problem, men når lyset forsvinder så skal der noget ekstra til for at fisken ser vores tilbud.

Jeg har i mange år brugt selvlysende perler foran mine fluer, men ikke kun til natfiskeri. Fisker jeg i uklart eller meget oprørt vand så ryger der også en perle eller 2 foran fluen, og det kan virkelig gøre en forskel selv i dagslys.

selvlysende perler til kystfiskeri natfiskeri

Se bare et makrel/sildeforfang. De bedste af dem er også forsynet med selvlysende perler. Havørreden falder for samme tricks, og perlerne er ikke kun forbeholdt fluefiskeren. Sæt dem gerne på linen foran blink eller kystwobler en mørk dag.

Hav derfor altid en lille pose selvlysende perler med i lommen.

 

Det handler om kroggab

I mine unge dage mistede jeg alt for mange af de havørreder, der huggede. I dag mister jeg forbavsende få.

Jeg har betalt dyre lærepenge, men har knækket koden til langt færre mistede fisk.

Hele hemmeligheden ligger i krogen. Stort kroggab og tynd, men stærk wire er nøglen til en mere sikker krogning.

pattegrisen, pattegriskrog, kystflue krog

Faktisk bruger jeg idag kun 3 typer kroge, som dækker alle mine kystfluer:

Reje Krogen

Ahrex Shrimp Dette er min standard krog til  mine rejefluer som eks.  Pattegrisen – Suveræn krog.

Tjek den her:

Ahrex-NS150-Curved-Shrimp-Single-Package

Loppekrogen
Kortskaftet og bredgabet . Den kroger og fastholder fiskene fuldstændig fantastisk. Jeg bruger  til alle de små fluer. Fyggi – Kobberbassen – Mysis og lignende.  Jeg bruger den også i større størrelser (str. 2) til Flatwing fluer og The real Børsteorm, når den er bundet som tandemflue.

Tjek den her:

Ahrex-NS172-Curved-Gammerus-Single-Package-510x600

Streamer Krogen

Ahrex Nordic Salt Streamer –
Hvis lidt ekstra skaft længde er ønsket. F.eks. til enkelkrogende børsteormsfluer, Sorte Cigarer el. lign. så er det her denne krog træder til i stedet for eks. Gamakatsu F314 eller andre kendte kroge

Tjek den her:

Ahrex-NS110-Streamer-Straight-Eye-Single-Package-510x600

47316

Fælles for de 3 ovennævnte er at de alle er hylende spidse direkte fra pakken af.

De er alle tre i black nickel, en overfladebehandling, der tåler saltvand næsten bedre end rustfri stål. De er tynde i wiren, så de let trænger ind, men samtidig så hårde at de ikke retter sig ud. Selv på drømmefisken.

OG – vigtigst af alt. De har et stort kroggab som er AFGØRENDE for at de kroger havørreden så godt. Der findes mange andre kystkroge og jeg har nok prøvet dem alle, men ingen kan hamle op med de 3 her.

Orvis Landingshandske

Helt slut med store besværlige fangstnet…

Jeg ved godt at min  kollega Niklas allerede har anbefalet dig denne, men det kan godt tåle en gentagelse for den handske er bare guds gave til kystfiskeren.

Tag Handsken på og tag stille og roligt fat om halen på havørreden. Det er så nemt at man tror det er løgn, og fisken kan ikke smutte. Dog skal det siges at små fisk (undermålere) kan nærmest folde halen helt sammen og de kan, hvis de er særligt hidsige, vride sig ud af grebet. Så snart 40 – 43 cm rundes, så sidder de der hver gang.

Landingshandsken er desuden super skånsom overfor fisken, hvis den skal ud igen

Ovenstående salgstale fik Dennis fra Sønderjylland også, da han købte sin Orvis landingshandske. Han hørte bare ikke efter det med at man skal tage fisken i HALEN – midt på kroppen duer altså ikke…

Se her hvordan det ikke skal gøres 🙂

orvis landingshandske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.