Indkøbskurv

Alaska 2014 –

Så er man godt tilbage igen i hverdagens travlhed og det hjemmelige fiskeri.. Nu heller ikke helt tosset, men man kan ikke lade være med at lade tankerne flyve af sted. Og tænke tilbage på sommerens tur til Talachulitna River i Alaskas ødemark….. Det er bare en perle hvad angår natur og fiskeri!

 

alaska floattrip talachulitna river

Sommerens første hold på Talachulitna River i Alaskas Vildmark, var bestående af 7 friske og glade gutter fra Nord Sverige. Vi ankom til Elven som planlagt, efter et par dage i Anchorage, med shopping, hygge og sightseeing. Og ovenpå en hel del regn, var elven høj og fyldt med flotte og stærke Kongelaks. Og allerede efter et par dage med flotte Stallinger, Dolly Vardens og Regnbuer ad libitum. Begyndte Laksene virkelig at lege med, og alle fik hurtigt fisk på land, og flere fik prøvet kræfter med nogle af de helt store og stærke Kongelaks.

alaska fiskerejse talachulitna alaska fiskerejse floattrip kongelaks

Sommeren ramte virkelig Alaska den periode vi var på elven, så næsten alle dage fiskede vi i bar overkrop eller en let skjorte, men ikke desto mindre var laksene til at få i tale, og vi oplevede et fantastisk fiskeri i den smukke natur. Deltagerne fik lov til at kæmpe med eksemplarer af de helt store fisk. Dog kom ikke alle på land, men alle fik de Laks de kom efter… Altså havde alle fisk over meteren oppe og vende 😉

alaska king salmonalaska floattrip king salmon chinook fishing

Gruppen var virkelig en gruppe der forstod at hygge ved bålet om aftenen. Og over en flaske whisky, kom mange gode historier på banen, ikke mindst kunne de gæve gutter godt li at give hinanden lidt ”røg”. Om hvem der havde fanget fisk og hvem der ufrivilligt havde taget en svømmetur i wadersne, når elven skulle krydses. – Og her var det vist kun Steen ( som dog havde hul i wadersne hele turen og ikke kon dybere ud end anklerne) og undertegnede som ikke tog en ufrivillig dukkert.

DSC_6166 DSC_6189

Det var en tur jeg aldrig vil glemme, ikke mindst for det gode kammeratskab, som var helt i særklasse…

Tak for en fantastisk tur gutter !

Jeg har fisket i Alaskas ødemark flere gange og hver gang har været en helt fantastisk oplevelse som jeg under alle andre lystfiskere.. Det er natur som man kun ser på film og et fiskeri som de fleste kun kommer til at drømme om..

alaska-6

Jeg vil ikke gå i for mange detaljer om Dette års tur til Alaska, en tur som gav 10 uforglemmelige dage på floden Talachulitna river. Jeg piller en enkelt dag ud som skiller sig lidt ud fra de andre dage..

Vi havde været på elven et par dage og tilbagelagt adskillige kilometer fantastisk Stallinge og Ørred fiskeri. Og var nu nået ned til de første rigtige Laksepladser.. Vandstanden var højere end normalt, og fiskene stod ikke helt hvor de plejede, men ikke desto mindre fik jeg hurtigt gang i fiskeriet og landede den ene Laks efter den anden.. Jeg gik med synktip T-18 og store belastede fluer for at nå helt ned til fiskene.. de første fisk jeg fik var tydeligt af de havde opholdt sig i elven flere dage, og gav en fin fight i det strømmende vand. Men hen på eftermiddagen og aftenfiskeriet, skete det helt tydeligt. Der var kommet et træk helt friske fisk op i poolen, som virkelig fik testet både grej og fisker.. flere gange mætte vi løbe nedstrøms efter fiskene som træk adskillige meter bagline af hjulet i et tempo man ikke tror er muligt.. Den ene fisk blev kroget efter den anden, ikke hver gang vandt jeg.. Men hele 10 stk. flotte store Kongelaks var dog oppe og vende for mit vedkommende på den korte periode.. Hvor oplever man ellers sådan et fiskeri? Alaska er bare noget helt specielt!

 rainbow trout alaska flyfishing trips jesper lindquist andersen getawaytours king salmon alaska floattrip getaway tours jesper lindquist andersen go fishing alaska fishing for salmon jesper go fishing fiskerejser chinook flies kingsalmon flies jesper go fishing king salmon alaska jesper go fishing float trip getawaytours go fishing fiskerejser swing flies for chinooks in alaska jesper go fishing

Jeg ser frem til næste år hvor der igen skal prøves kræfter med de stål blanke Kings i B.C. –

Skal du med til næste år? så kontakt mig gerne på: [email protected] eller 66121500 / 22776368

Lakse Hilsner

Jesper

fly fishing chinook kingsalmon jesper go fishing

DSC_5912

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis forsendelse

På alle køb over 500 DKK.
Shipping within EU only 99 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.

Psst, er du lystfisker?

Ja? Så har vi et super godt tip til dig!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores eksklusive Go-Fishing SUPERPRIS tilbud, hver uge og før alle andre!

Hey there!

Please choose your preferred language:

For customers outside the European Union

If you’re shopping from a non-EU IP address, Danish VAT (25%) is automatically deducted from all prices in our webshop. In case we can’t verify your IP address as non-EU IP address, Danish VAT will be deducted once the final shipping destination is selected in the checkout flow.

Worldwide shipping is always only DKK 99.