Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Børsteormsfluer – gode tips fra en kender…

Jesper “Alive” Petersen er en af de dygtigste fluebindere vi kender. Han går altid sine egne veje og med enkle midler skaber han fantastiske fluer især til kystfiskeriet. Vi har lokket ham til at give sine forårstanker mht. børsteormsfluer videre…. Læs hans beretning og vær klar til en af de absolut bedste perioder på kysten.

 

Foråret melder snart sin ankomst, det er nemt at spotte. Motorcykler bliver støvet af, cafeborde kommer frem på byens hjørner, solbriller bliver luftet, bilens ruder har fået den sidste omgang med skraberen, flueboksen bliver åbnet igen efter nogle måneder i glemsel.

Yes, vi skal i gang igen, binde boksen op med nye og gamle modeller, afprøve den kreative side af hjernen, fluestikken skal nærmest gløde. I år er planen klar, der skal ikke mangle en eneste af favoritterne.

Rejer, tobiser, børsteorm, mysis, tanglopper, kutlinger, den nye kreation, den absolut hemmelige, vennens topfanger. Alle i 2-3 forskellige størrelser og farver og nogle med et personligt præg.

Det var så det forår, planen blev gennemført, flueboksen var en fryd for øjet. Den kom med på årets første kysttur. Det var først i maj måned, det kunne lade sig gøre, at komme af sted, fluerne havde jo første prioritet. Resultat en havørred under målet, plus en snes hornfisk og en ødelagt mysis.

Sådan kan det gå når, man får fluer på hjernen, tiden går, vi får ikke fisket og vi har glemt at fluebinding og fluefiskeri skal hænge sammen for, at fuldende oplevelsen.

Vi husker de særeste ting. Personligt husker jeg, stort set hvilken flue mine havørreder er fanget på, og også hvad alle vennerne fanger deres fisk på. En god genganger her i foråret er uden tvivl børsteormsfluer, de fanger mange fisk, men de har også formået at fange rigtigt mange store af slagsen, her er tale om fisk på 3 kilo og derover.

Vi vil så gerne tolke på ting vi ikke ved, og hvorfor og hvordan spørgsmål, kommer ofte frem. Så her er et par oplagte. Kan fiskene huske børsteorm fra år til år? jager de bevist orm? er der flere store fisk på kysten når der er mange orm i vandet? osv. osv.

Spørgsmål er fint, men fakta er bedre. Mange fisk, store fisk. Små sætninger jeg husker og vil forholde mig til. Så det næste lange stykke tid sidder der helt sikkert en børsteormsflue for enden af mit forfang.

Har du oplevet eller hørt om? Den store der var med inde og vende ved stangspidsen 2 gange…… Den gad ikke min glimmerreje, og den var bare stor…… Jeg prøvede alt, men havet var tomt….. jamen du skulle havde set den, det var mit livs havørred.

Smertelige historier der måske planter dig på bagsædet en stund. Min holdning er klar, forøg din tid på førersædet. Kør med børsteorm.

Så hvis du vil toptune din flueboks til de næste 3 måneder, er en håndfuld børsteormsfluer hurtigt bundet. Mellem 6 og 12 cm. Lange. Brun, blå, grå, rød, grøn, sort og violet er farver der duer. Lidt glimmer til de mørke dage. Bindemønster er ikke så vigtigt, for her er det mest silhuetten det handler om. Binder du ikke selv, kan følgende mønstre evt. komme på indkøbslisten Børstedrengen, The Real Børstorm, og Omøbørsten

 Min egen personlige favorit er Alive børsteorm. Se evt. hvordan den bindes –


Hvilken børsteorm bliver din genvej til en stor overspringer?

Godt forårsfiskeri

Jesper “Alive” Petersen.

One comment

 1. Hej.
  Tak for en go aften, til havørrede tema aften i varde. Det var spændende og vi glæder os meget til at komme igang med flue binding og at skulle på kysten og afprøve de nye teorier..

  Jeg var så heldig at få en “Alive børsteorms” flue af Jesper, som jeg onsdag D.29/2-12 skyndte mig ud og afprøve. Det gav en fin Havørrede på 1,5 kg i 3 kast 🙂

  Det har bare gjort at lysten til at binde fluerne er endnu større end tidligere 🙂

  Mange tak for det.

  Hilsen Senja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.