Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK
Kongelaks+Jesper+British+Columbia

British Columbia – Chinook-Rapport – Uge 1

Vel modtaget i Lufthavnen i Terrace lufthavn af Lodgeejer Jeroen. Som efterfølgende kørte os ud til den lille hyggelige Skeena River Lodge. Her skulle vi tilbringe den næste uge i jagten på de store stærke Chinook eller som vi i Skandinavien kalder kongelaks..

Vi startede fiskeriet ud på Kitimat River med to både og med en enkelt båd på Skeena River. Vandstanden på Skeena vad lidt høj og bådene på Kitimat fandt da også fisk.. Så efter nattens regn var der ingen tvivl om at der skulle satses på Kitimat, som den næste morgen også var steget perfekt i vandstand. Og friske laks var på run.. Vi fik hurtigt fundet melodien til at få de friske Chinooks i tale, og fluerne blev taget som ramte de et godstog! Krogen blev sat, og linen blev revet af hjulet! Det var helt utroligt så stærke de fisk var, ingen havde i deres vildeste fantasi forestillet sig at det kunne gå så stærkt at få revet 150 meter backing af hjulet..!!!

Vi må dog indrømme at vi nok ikke var helt skarpe de første par dage, hvor vi tabte betydeligt flere fisk end vi landede, ja faktist så rev de os mildes taget rundt! Vi fik ikke sat et ben til jorden..

Men som dagene gik lærte vi med hjælp fra de dygtige guider at fighte og lande de stærke fisk. og flere flotte Chinook var oppe og vende foran kameraet..

Vi fiskede på Kitimat River, hvor vi floatede ned med rafts 2 fiskere til en guide. Vi fiskede forskellige spændende pladser hver dag, og roterede rundt guiderne imellem så vi alle fik fisket de forskellige pools af den smukke river.

Vi var et godt blandet hold, med både danske og norske lystfiskere, øvede som begyndere. Og var der brug for hjælp til at få skagitkastet til at sidde lige i skabet, ja så trådte de dygtige lokale guider til.. Hvis der var noget de kunne, Ja så var det at kaste og finde fisk til os!

Sidst på ugen fik vi også mulighed for at fiske på den smukke Copper River, som nu var faldet lidt i vandstand og havde fået de første fisk ind.. Og også her fik vi fundet og landet fisk, Peter som i løbet af ugen havde haft flere fine fisk oppe og vende, manglede dog stadig at lande en af dem med lidt størrelse på… Han havde dagen forinden prøvet kræfter med en rigtig god fisk som efter lang tids fight og en tommel som var kommet lidt i vejen for håndtaget på fluehjulet under fighten, med dertil følge en negl revet af og et hjul fyldt med blod.. han kæmpede dog videre og så alligevel ved netkanten mister krogen sit kroghold.. Men nu på sidstedagen skulle det vise sig at gå i hans favør.. Og på den smukke Copper River kunne han løfte en flot Chinook på knab 15 kg. fri af vandet for et foto og minde for livet..

Peters makker Finn som i løbet af ugen også havde landet flotte fisk på Kitimat River, fik også sluttet af med maner på Copper den sidste dag hvor han landede en Chinook i den helt rigtige kaliber inden hans to-hånds stang kort efter knækkede, guiden Derek fik selvfølgelig fikset stangen, så Finn kunne fiske de sidste par timer inden dagen var omme.

I løbet af sådan en uge er der mange indtryk og oplevelser.. Glæde over landede fisk, ærgrelse over mistede og de flotte natur oplevelser og det hyggelige kammeratskab os fiskere imellem. Der er dog nogle oplevelser som huskes bedre end andre, og jeg har ikke helt plads til at nævne dem alle her. Men en af dem som sidder og popper op og op igen, er den aller sidste dag hvor jeg går og fisker med Karsten fra Juelsminde. Han var stort set grøn i to-hånds fiskeriet, men kæmpede virkelig for at det skulle lykkedes.. Fiskene ville ham det dog anderledes, og gav sig ikke så let. Faktisk havde Karsten haft tilbud i løbet af ugen og fisk som efter kort fight havde sagt farvel.. Og nu havde vi fisket næsten hele den sidste dag, uden at få opfyldt hans mission om en landet blank Chinook.

Så vi besluttede os for at tage den sidste times fiskeri lidt længere nedstrøms, vi sejlede ned til næste pool, et langt og lækkert sving som tidligere på ugen havde budt på lidt fisk.

Det startede ikke helt ud som jeg havde håbet på. Da Karsten i et af de første kast, uheldigvis rammer sig selv med flue og får en ny piercing i øret… Nå men, ud med den og videre med fiskeriet. Vi ser en fisk rulle lidt nedstrøms, hvilket plejer at betyde at der er fisk på run, og der går heller ikke mange minutter inden jeg står med fast fisk. En flot nystegen bombe som giver mig kamp til stregen inden den må op til en kort fotosession.

Vi er nu ved at være i tidsnød, og jeg siger til Karsten som har været henne og assistere fighten. Så er det nu! du har lige 5 minutter til at tage én .. Men Karsten siger, Nej det er helt ok, du fik den, så jeg må vente til næste år.. Nej nej den går ikke, er der en er der flere på run, så ud med fluen… Han tøver, og siger at hans tip er slidt og skal skiftes, så det var det.. Jeg springer til og vi får skiftet tip, og han får lagt fluen ud, jeg kigger på uret og på guiden og kan se at det er tid… Men i det samme kommer et brøl fra Karsten og et Skrig fra hans hjul som er kommet på overarbejde! – Der guides og rådgives de næste 10 min. og jeg tror at vi alle 3 sveder lige meget og er temmelig nervøse for om det skal lykkedes Karsten at lande fisken? Til sidst lykkedes det dog at lande den store og stærke debut Chinook på godt 14 kg. ! Hvilken lettelse og afslutning på en perfekt uges fiskeri i Terrace, Britich Columbia..

 Fiskeriet i Kitimat og Skeena River i British Columbia er det vildeste friskeri man kan drømme om i strømvand… Der findes simpelthen ikke stærkere fisk end en frisk Chinook! Jeg har været i Alaska snart mange gange og fanget rigtig mange “Kings”, men må nu nok indrømme at efter dette så er jeg villig til at bytte 10 Alaska Kings ud med bare én knald blank Chinook fra Terrace B.C., Jeg er klar næste år igen, det er der ingen tvivl om!

Så skal du med eller vil vide mere om denne tur så kontakt mig gerne på [email protected]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.