Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

British Columbia – Chinook – Uge 2

Efter at have sagt farvel til første hold, ankom hold nr. 2 i lufthavnen. Hvor jeg modtog dem, inden vi kørte mod Lodgen hvor et lækkert måltid mad ventede.. Et lille hyggeligt hold hvor de alle kendte hinanden fra tidligere ture, både i ind og udland. Vi fik rigget grejet til så vi var klar til at blive hentet af guiderne næste morgen kl. 05.00. En lille whisky at sove på og et par historier fra den foregående uge, tror jeg hjalp på jetlaget.

Vi fiskede i denne uge både Kitimat, Copper og ikke mindst Skeena River hvor vandstanden nu var faldet og vandet klaret op.. Det gode ved at have 3 super fiskevande inden for kun 45 minutters kørsel. Er at lige gyldigt hvad vi næsten må få af vejr, så er der altid én eller flere af de 3 rivers som fisker optimalt. Det svære var dog også at vælge, da man jo gerne ville fiske på alle 3 samtidig..

Vi delte os godt ud og fik prøvet alle rivers og forskellige stykker af disse. vi fandt fisk stort set alle steder vi besøgte og igen skulle folk lige indstille sig på at disse fisk virkelig var meget stærkere end noget de før havde prøvet.. Dette gjorde da også at der skulle et par mistede fisk til for hver fisk som blev landet.

Bo Larsen skulle også have et par tilbud før den første blev landet. En smuk Chinook fanget på Copper River. Bo som til daglig lusker mere rundt med Bue og Pil, end han tænker på laksefiskeri. Fik godt gang i fiskeriet og kunne på turen lande hans første Laks, ja endda flere af slagsen og også storebror Vagn Larsen, fik sin sag for på denne tur med de stærke fisk, Flere fede fights måtte der til inden han fandt melodien og fik landet et par flotte eksemplarer..

Naturen i British Columbia er overvældende og Havørnen er et dagligt syn..[/caption]

Vi så i løbet af ugen både Bjørn, Bæver og dagligt Havørne, Natur oplevelser som man ikke troede var muligt så tæt på civilisationen. Vi mødte selvfølgelig andre fiskere i løbet af ugen, men ikke noget der på nogen måde generede fiskeriet..

Lars Christensen fik også hul på fiskeriet og landede flere flotte fisk. Jeg fiskede sammen med ham på den nedre del af Kitimat, en fed pool kaldet Seapool, midt på ugen hvor han landede en mindre men utrolig stærk fisk, helt frisk fra havet, som ikke kunne stå for hans flue..

Lars Christensen med en fin Chinook fra Seapool på Kitimat River[/caption]

To af deltagerne skilte sig lidt ud i forhold til de andre, med hensyn til hook ups af Chinooks… Flemming som havde fisket en hel del laks både i Norge, Sverige, Skotland og Danmark. Gjorde det virkelig godt og fandt fisk på stort set alle pladser han besøgte.. Han var som os andre virkelig overrasket over hvor stærke disse fisk var, og blev også sat til vægs gentagende gange. Hvor han ikke følte han havde haft en chance mod de stærke fisk.. Faktisk fangede Flemming en rigtig fin laks i Skjern å kun en uge efter hjemkomst, og da jeg spurgte til om den havde givet en god fight, sagde han bare… tja to små ryk og et rul… og så var den på land.. Ikke som dem i B.C. som i aller første udløb tog 50-150 meter backing inden fighten kunne begynde.. Nej det var sager!! – Vi skal afsted igen..

Flemming med drømmefisk fra Copper River..

Flemming og Herluf, til daglig naboer i det vestjyske, Og her i Copper River går det kun ud på at fiske og hygge.

Og så var der Herluf, som også havde revet i en del laks inden han skulle prøve kræfter med de stærke Chinooks.. Og det skulle vise sig at

Guiden Steve griller her pølser til hotdogs serveret direkte i vandkanten.. Det kan ikke gøres bedre![/caption]

være en del svære end forventet.. Jeg fiskede en del sammen med Herluf, og han gav mig virkelig baghjul flere dage. Han krogede fisk hver gang jeg troede jeg skulle have en kort pause, lidt mad eller en tår at drikke.. Og bliver der kroget fisk, ja så er det bare med at holde fluen i vandet. Hvilket gjorde at jeg nærmest ikke fik slappet af denne uge, ja faktisk, så måtte jeg ha en vand med mig ud i wadersne for ikke at dehydrere.. Den ene dag havde Herluf så mange hook ups og fisk på land at hverken guiden, Herluf eller Jeg havde helt styr på det.. Han blev bare ved, ligegyldigt om han var foran eller bagved!

Endnu engang er Herluf hårdt spændt op.. Denne gang på Skeena River

Og som Herluf sagde, de der fisk, de går jo helt amok! Han krogede den næst sidste dag en laks på Skeena River, som rev ham fulstændig rundt, den høvlede 200 meter backing ud, og endte med at blive landet 300-400 meter længer nede af elven. Og det vildeste ved det var som han sagde, det var jo bare en lille gennemsnits fisk på ca. 10 kg….

Herluf med endnu en god Chinook på ca. 13 kg.[/caption]

Status på ugen var af vi 6 mand på 6 dages fiskeri fik landet 23 fine Chinook og det var ud af ialt ca. 65-70 hooks up!!

Læs også her hvordan det gik med sommerens første tur til B.C. efter Chinooks: UGE 1

En god dag på Skeena River med flex på klingen fejres med maner 🙂

Lodgeejer og Guide Jeroen samt Turleder Jesper L. Andersen med en fin nystegen Chinook med havlus. Mens Lars og Vagn som lige er ankommet for at overtage pladsen, kigger spændt i baggrunden, med tanker om hvad der venter dem de næste timer på denne plads..[/caption]

Vil du vide mere om vores ture til Terrace i B.C. så kontakt mig gerne på [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.