Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Djurslands 5 bedste kystpladser til havørred

Christians 5 sikre kystpladser på Djursland

Christian er en af vores dygtige folk i Aarhus afdelingen, som trods sit relativt korte liv har fisket på Djursland i mere en 10 år. Christian har siden han var 7 år fisket efter havørreder på Djurslands kyster. Han kender hver en sten og ved lige når der spiller på pladserne. Så gør dig selv den tjeneste at læse videre, og få 5 af hans hotteste pladser som næsten altid er god for en havørred eller to.

1 - Fornæs / Ålebugten

Fornæs er en af de mest kendte pladser på Djursland. Det er den fordi den som så mange andre kendte pladser har leveret mange fisk og mange store fisk. Pladsen er let tilgængelig. Parker ved fyret, gå ned til vandet og fisk mod højre, så kan det ikke gå helt galt. Et stykke til højre ligger et stort rev hvor det er vigtigt man giver sig god til til at fiske kanterne, da fiskene tit opholder sig her. Det store rev fisker specielt rigtig godt i sommer perioden hvor strømmen kan være rigtig kraftig. Efter revet starter Ålebugten. En stor bugt som egenligt fisker fint over det hele, men skal jeg nævne et sted hvor der virkelig er hotspot, så må det være ved det lille hvide fiskehus hvor der ligger et stort kalkplato. Her er det vigtigt at tage et ekstra kast. Fisk gerne hurtigt med et søm eller en sandeel wobler som kan tåle lidt fart og ikke fisker for dybt, da tangbuskene står højt på platoerne. Tit er fiskene at finde her i de kolde måneder.

Pladsen er ikke den nemmeste at vade på, pga. de mange rullende og glatte sten, så er man dårligt gående vil jeg anbefale man finder en anden plads.

2 - Glatved

Glatved, en legendarisk plads som hvert år bare leverer. Fantastisk fed plads, og klart en af dem jeg besøger mest. Dybt badekar tæt under land, det passer lige med et godt fluekast så har man dækket det. Samtidigt er der godt med plads bag ved en så man kan nemt fiske med sin fluestang uden at fange noget i bagkastet. Parker ved værket og fisk nord på. De dybe badekar strækker sig langt op af kysten, så har man ild i benene kan man fortsætte næsten helt til Grenå med godt fiskevand hele vejen. Fiskene kan fanges på hele strækket men er tit at finde omkring de små pynter hvor der tit løber et let strøm. Pladsen er en helårsplads, men specielt i foråret og efteråret er Glatved en rigtig giftig plads som næsten altid holder mange fisk, og store fisk.

Man kan også sagtens fiske syd for værket, dog skal man være opmærksom på den helårsredning som ligger et par hundrede meter syd for værket.

Vadning er nemt på langt det meste af strækket, der kommer dog lige få 50m stræk med halvstore sten, men ikke noget som et alt for vanskeligt at gå i.


3 - Blushøj camping

Blushøj camping er en super lækker plads på Djurslands yderkyst. Dybt vand tæt under land, store sten og lækker tangbund er som en magnet på de store blanke havørreder. Parkering er nemt, du holder ved campingpladsen, (selvfølgelig uden at holde i vejen for pladsens gæster!) og går ned gennem skoven på den lille sti. Fiskeriet starter lige når du kommer ned til vandet. Koncentrér dit fiskeri omkring de små stenhøfter, fiskene står tit på siderne af dem.

Skulle det utænkelige ske, at det slog fejl her, så giv endelig ikke op. Der er massere af godt fiskevand både til højre og venstre for høfterne. Et pænt stykke til højre ligger den kendte og meget berygtede Kobberhage som også altid er et besøg værd.

Vadening kan nogle steder være vanskeligt, men for det meste kan man gå på sand og fiske ubesværet. 

Mine favorit kystagn til havørred på Djursland

Go-Fishing Sandeel Special Edition

Min altoverskyggende favorit er Savage gear sandeel. Kaster fantastisk, selv i hård pålandsvind. Wobleren fisker højt i vandet og derfor ideel til fiskeri på lav vand. Jeg fisker mest med modellen i 19g. Sandeelen klarer nemt høj fart uden det skader dens gang i vandet, derfor er det klart min favorit til sommerens svære ørreder, og gerne i 27g på denne årstid.  

 

sømmet

Westin Sømmet

Jeg gør dog undtagelser og fisker med sømmet. Fremragende blink til forårs og sommer fiskeri hvor der gerne må være lidt tempo på ens indspinning. Specielt i de store størrelser 22 og 28 gram er jeg fan, da de kaster virkelig langt og tåler høj fart uden de bryder overfladen. 


4 - Vindmøllerne

Er der østenvind, så er yderkysten som oftest umulig at fiske. Vandet pløre hurtigt op og bliver mælke hvidt. Det er nu Vindmøllerne kommer ind i billedet. Super fed plads med mørk bund så langt øjet rækker. Man går på sand og kaster ud over det mørke område, så vadning er ubesværet og lækkert. Det ligner lidt et plads hvor fiskene kan være over det hele, men tit trækker de lige på kanten mellem sand og tang, så lad vær med at vade for tæt på så du lige har lidt snor til de fisk som evt. først skulle møde dit blink på de sidste meter af tangbunden.

Parkring igen rigtig nemt. Der ligger en fin stor parkeringsplads lige ved møllerne, lige ned til vandet.

Er man til fladfisk, småtorsk eller makrel i sæsonen, så er stenmolen ud til vindmøllerne også et fremragende valg.

 

5 - Hestehaven

Nu har du set 4 pladser som er dejlig nemme at komme til. Hestehaven er sådan set også nem at komme til, men man skal være klar på en lille gåtur gennem skoven. 

Vi springer væk fra den store yderkyst og ind i bunden af Aarhus bugten. Rigtig fed plads, hvor det dybe vand kommer tæt under land. Store sten og blæretang, ja det stinker jo faktisk af kæmpe forel. Pladsen har da også leveret flere fisk over 5 kilo end man kan tælle på to hænder. Specielt i foråret er det som om de store Djurs havørreder tager på patrulje helt ind i bunden af Aarhus bugten, og hvert år bliver der fanget fisk på 5 plus i marts pg april, og sågar fisk i 8+ skalaen er ikke en sjældenhed i bugten.

Skulle du trække en nultur ved Hestehaven så frygt ej. Der ligger massere af lige så lækkert fiskevand rundt om Kalø slotruin som ligger i samme gåafstand fra parkering. Du er ikke i tvivl om hvor ruinen ligger når du står på parkeringen. Igen en lille gåtur, men smuk natur.

Mine favorit fluer til havørred på Djursland

Brendas mor kystflue

Brendas mor

Min all time favorit til Djurslands ørreder er Brendas mor. Fisket i et jævnt tempo med små pauser har den et super fedt svæv som ørreden sjældent kan stå for. Oplever man svære fisk kan det være en giftig svæve flue hvor man simpelthen bare kaster den ud og lader den dale ned gennem vandet.

Kongefluen

Pink pink pink. ALTID ha pink fluer i boksen.

Kongefluen som egenligt bare er en Brenda i forklædning. Brenda som vi kender den fisker fantastisk, men prøv den i pink, du bliver overasket. Ørrederne kan slet ikke lade den være og specielt i foråret kan pink være alt andet overlegent. Prøv den.

 

Har du brug for hjælp til at komme igang med kystfiskeriet på Djursland så kig forbi vores store butik i Trige.

Her står jeg og mine gode kollegaer klar til rådighed og deler ud af vores tips og tricks.

Håber du fik lidt inspiration til din næste fisketur. 

Knæk&bræk!!!

Christian 


Læs også:

Grissefest i Go-Fishing

Ægte pattegris fest hos Go-Fihing Vi har bundet de flotteste Pattegrise – men i begrænset antal. Alt er 100 % gennemført på vores Pattegrise –

Læs mere »

3 comments

 1. ‘Vindmøllerne’ – er det en præcis stedangivelse?
  Ikke bøger jeg kan finde ved forskellige søgninger i det østjyske….
  Mvh Mette

  1. Hej Mette.
   Vindmøllerne bliver også kaldt Ahl strand.
   Hvis du har problemer med at finde den, anbefaler jeg, at du downloader “Fishing in Denmark” appen til din tlf. Her kan man se plads og parkering.
   Mange gange knæk og bræk.

  2. Klaus Johansen

   Det er til højre for møllerne i Ebeltoft.
   Se link https://maps.app.goo.gl/mF1GEzwXHYyFSPHx9?g_st=ic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.