Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK
Vancouver Island

Do It Yourself Vancouver Island

D.I.Y.V.I - Eller på dansk - Do It Yourself Vancouver Island

Vancouver Island

Vi tog afsted fra Billund d. 26. september, og efter mellemlandinger i Amsterdam og Calgary, landede vi i Vancouver kl. 16. Vi hentede bilen hos Hertz, hvor agenten havde taget røven på os ved at bestille den mindste bil man kunne få. En microbil til to fuldvoksne, og let overvægtige skandinaver, det kan kun blive alt andet end komfortabelt. Så en opgradering blev betalt og vi endte med at få en næsten ny Toyota Camry, det spillede bare. En kort køretur ad Highway 99 og en sejltur fra Tsawwassan til Duke Point, så var vi endelig på Vancouver Island. Vi havde lejet en lejlighed, gennem Airbnb, hos en ældre dame i Bowser. Det var efter råd fra tidligere besøgende fiskere, at vi skulle bo midt på øen, så vi ikke fik urimeligt lange køreture.

Vi havde lavet en hel del benarbejde forud, for at finde ud af hvor, hvordan, hvornår osv. Jeg kender en del lystfiskere der har været der før, så de blev nærmest krydsforhørt. Thomas var så venlig at låne os et par bøger om fiskeriet, en æske med fluer og et kort med hotspots. Jeg havde gjort en æske klar med 400 fluer, 250 af dem nye som aldrig havde set vand. Jeg havde bundet en hel masse fiskeimitationer på 6 – 8 cm, efter at have læst et par artikler. Da jeg fik æsken fra Thomas, var jeg ved at  falde af stolen. Der var ikke en flue større end str 6 og den mente han var alt for stor, de havde fået alle deres fisk på bittesmå fluer i str 10, 12 og 14.

Fiskeriet er helt det samme som herhjemme, et par åndbare waders, en linekurv og en fluestang, så er man klar. Man kan selvfølgelig også spinfiske, en dygtig en af slagsen vil kunne lære canadierne en hel del. De har f.eks. aldrig set en bombarda, det vildeste vi så var en lokal crack som stolt fremviste et bobleflåd han havde i lommen. Jeg tror aldrig det havde været i brug. I det hele taget mødte vi ikke ret mange som, efter dansk standard, havde grejet i orden. De fleste spinfiskere gik rundt med Bilka-grej, og mange havde ikke mere end 30-40 m line på hjulet. Så med en 25 g Buzz Bomb, som 99% af dem brugte, kunne de præstere svimlende 30 m lange kast………………………………….men på den anden side var det ikke nødvendigt med mere. En aften mødte vi en af disse fiskere, han fangede 3 coho på under en halv time, og ingen af dem var 10 m fra land. Der var ingen af de lokale fluefiskere som brugte linekurv, så de brugte 6- 8 blindkast for at kaste 15 m, men igen, de fangede fisk.

Lad det være sagt med det samme, der er mange laks på kysten i BC. Det fede ved coho er, at hvis de er aktive i nærheden af kysten, så springer de. Og hele tiden…………………….jeg har en optagelse ef Erik, som står og kaster til springende fisk, optagelsen er på 25 sek og i den tid er der 8 laks fri af vandet. Sådan var det nogen af dagene, i timevis……………..Vi var ovre på den anden side af øen , for at fiske i Stamp River. Der skete ikke ret meget, og der var heller ikke nogle lokale fiskere der var ude med snøren, vi så dog en sort bjørn med unge. Vi besøgte også Stamp River Falls, som er et skummende vildt vandfald, hvor laksene skal kæmpe sig op ad floden. Der fik vi lidt informationer om opgangen. Alene i den flod går der 9 mill. Laks op på et gennemsnitsår, og de har et smoltudtræk på 33 mill……………………… det er vilde tal, når man tænker på antallet af vandløb på øen.

Vi fangede 30 laks på 12 dage op til ca 4 kg., og mistede det dobbelte. Store fisk og små fluer uden modhager, det er en svær kombination.  Vi oplevede vilde udløb og sprængte forfang,  bedre kunne det næsten ikke være.

Vejret i BC var fantastisk, det er på samme breddegrad som Paris. Vi havde de første 9 dage med fuld sol, næsten ingen vind og 20 – 23 grader. Vi fangede fisk på alle mulige fluer, lige fra store UV rejer på en str 2 og lige ned til den mindste kriblefyffert på en str 12. Langsom indtagning, svævende fluer eller highspeed med stangen under armen, alt virkede.

Vancouver Island

Befolkninger ånder laks, alt drejer sig om laks og alle har en mening om fiskeriet. Lige meget om man møder en dreng på 10 år eller en gammel dame på 85, alle vil vide hvordan fiskeriet er.  Skal man på cafe eller restaurant, eller ind til den lokale købmand , beholder man bare waders  på, der kigges ikke skævt på grund af det.

Turen kostede os, incl. flybillet, lejlighed, bil, benzin ( vi kørte ca 2000 km), fiskekort, færgebillet osv., 13000,-dkr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.