Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Ellemann-Jensen går ind i sagen om Odense Fjord

At 1,3 kilometer sammenhængende ørredgarn er et problem i et fjordsystem er det nu ikke kun os havørredfiskere der ser som et problem. Folketingskandidat Jakob Ellemann-Jensen er gået aktivt ind i sagen.

Sagens start har undertegnede haft en smule at gøre med. Den kan læse på Sportsfiskerens hjemmeside – her.

Nu vil det nok undre og måske støde nogen at jeg på det nærmeste føre valgkamp på denne platform. det har jeg fuld forståelse for, men for mig og rigtig mange af Odense Fjords brugere da har denne sag ganske stor betydning. Odense Fjord’s lystfiskere er underlagt ganske strenge regler der regulerer fiskeriet i øjeblikket. Samtidig investeres der millioner af offentlige kroner og stort set ligeså mange frivillige arbejdstimer i at forbedre havørredens leve- og gydevilkår i åen. Sagt på en anden måde der såes virkelig meget af utroligt mange mennesker, men den store høst hentes tilsyneladende primært af nogle få.

Mit personlige arrangement er stort i dette. Jeg synes det er ærgeligt at et hul i lovgivningen måske er stopklods for det helt store gennembrud og den helt store belønning til den enorme indsats der er gjort for Odense’s havørreder de sidste 30 – 40 år. Selvfølgelig vil jeg også gerne selv fange flere og større havørreder i åen og fjorden.

Dertil vil jeg aldrig lægge skjul på, at et bedre fiskeri ville generere flere fisketurister og dermed mere omsætning til Go-Fishing. Men de ekstra penge ville omgående blive brugt til en opgradering af personelstab og udviddelse af forretnigsområderne. Der er mange arbejdspladser i et godt havørredfiskeri. Så jeg har flere interesser i denne sag.

Derfor giver jeg Jakob Ellemann-Jensen en plads på denne side. Det ville enhver politiker få der støtter denne sag. Jeg håber på jeres forståelse.

Hvis du vil give Jakob et klap på skulderen for hans indsats, så stik ham en tumps-up – her

Hvis du selv vil gøre en indsats så bør du som minimum være medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund. En stor samlet enhed (læs vælgerskarer) har MEGET nemmere ved at råbe politikere og andre beslutningstagere op.

Vi Fynske kystfiskere er generelt ret forkælet. Vi har de skønneste kyster liggende lige ude foran døren, og de sidste 20 år har Havørred Fyn sørget for at der er fisk at fange. Det har måske gjort Fyn til et at Danmarks bedste havørredområder. Derfor er mange fynske kystfiskere ikke medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund – hvorfor skulle vi dog være det…?

Det skal vi fordi der er meget langt endnu hvis Fyn eller Danmark for den sags skyld vil måle sig med nogle af verdens bedste fiskedestinationer. Vi har simpelthen ikke fisk nok, og vi har især ikke store fisk nok.

Trofæfisk – dem er der for få af…..

Hvordan ville vi som kystfisker ikke have det hvis f.eks. gennemsnitlig hver 5. tur realistisk ville udmøntede sig i kontakt med en havørred over 5 kilo. Urealistisk nu – ja bestemt, men hvis der bliver taget nogle rigtige beslutninger f.eks. ala garnen væk fra flaskehalsene så kan det iløbet af meget kort tid blive virkelighed. Hvilket økonomisk potientiale ville der ikke ligge i sådan et rekreativt havørredfiskeri..?

Kun ved at stå sammen kan vi få gennemført lovændringer. Det er meget muligt at du ikke er enig i alt hvad forbundet laver og mener (det er jeg sandelig heller ikke) men så er det jo bare endnu mere vigtig at få sig meldt ind, og komme igang med at påvirke tingende.

Meld dig ind via en lokal forening eller direkte – her

Vi ses derude

Claus

P.S. Lige for at underbygge mine påstande lidt, så er her nogle officielle 2008 tal på hvad lystfiskeri betyder for et lille land som Costa Rica.  Ikke et land vi normalt ville sammenligne os med, men på mindst et punkt har de været meget klogere end os andre: Costa Rica har indført meget strenge restriktioner på deres fiskeri.

Det har betydet mange og store fisk i deres vande. Til glæde for lokale, der driver et skånsomt fiskeri og en strøm af fisketurister.

Costa Rica - 4,5 mil indbyggere

Jeg smed langt over en månedsløn i Costa rica for at fange denne sailfish – jeg gør det gerne igen..

51,100 km2
Kystlinie ca. 1290 km.
 
Værdi af lystfiskerturisme
329 millioner brugt på rejse – ophold – fiskeri
78 millioner i direkte skatte- indtægt.
 
-Beløbende er i US$-
 
63.000 jobs direkte relateret til lystfiskerturisme

8 comments

 1. Kristian

  Hej Claus og Go Fishing

  Det er dejligt at se, at I gør en aktiv indsats på området. Menig mand har ikke meget at sige i denne sammenhæng, med mindre vi går sammen i foreninger og forbund. Så kan stemmerne høres og ses som en stor samlet enhed.

  Det hjælper også, at en “offentlig” person som dig står frem. Så bliver der alt andet lige lyttet mere fra de ansvarliges side.

  Godt gået og fortsæt arbejdet for den gode sag.
  En tak til Jakob Ellemann skal der også lyde. Nu håber vi, at det ikke bare er valgflæsk, men at der rent faktisk også bliver gjort noget ved problemet.

 2. Jacob Fog

  Det er glædeligt at dette bliver taget op, og imponerende der er villighed til at gøre dette inden revisionen af reglerne egentlig skulle have foregået.

  Nu hvor denne sag tages op, kunne man passende se på reglerne for fiskeri med garn mere generelt. I Odense Fjord er der en flaskehals-problematik, men det er der også i andre fjorde. Hvorfor ikke se på reglerne for bierhversfiskeri og fritidsfiskeri mere generelt?

  Som lystfiskere bør vi også gribe i egen barm – ex via fangstbegrænsninger.

 3. Lars-Olof Kristiansson

  Gott att läsa om dansk politiker som orkar och törs ta ställning för fiskeregler. Kan ni inte exportera någon till oss på andra sidan Öresund?

 4. Flot initiativ Jacob Ellemann her kommer med, om det bliver ren valgflæsk kan kun tiden vise… Nu er Odense Fjord ikke det eneste sted et sådan fiskeri praktiseres, og man bør derfor se på reglerne i hele landet, måske det kan starte i Odense og vokse herfra.

  En fisks værdi kan nemt svinge 10-100 gange, hvis den fanges på den ene eller anden måde, og alene på dette grundlag bør man rent samfundsøkonomisk let kunne tage et valg.

  Nu kommer de store fisk jo ikke alene af, at der ikke fiskes med garn, selvom det er klart at der er lavthængende frugter at plukke her. Antallet at naturligt gydede fisk er bestemmende for hvor store og hvor mange fisk der tages på kysterne. Ser man på om fisk over 60 cm er ca. 80 % af disse naturlige, mens det er direkte modsatte næsten gør sig gældende for de små fisk. I denne sammenhæng er det meget vigtigt at vores vandløb producere så mange fisk som muligt, og på landsplan ligger der alene her en faktor 5 forbedring og venter.

  Jacob Ellemann bør derfor tage en alvorlig snak med Karen Ellemann, som for at tækkes landbruget netop nu har bragt tvivl om Vandrammedirektivet og dets udfoldelse. Venstre med Ellemann i spidsen forsøger i disse dage, at rulle den store EU plan om forbedring af de danske vandløb tilbage, og det eventyr vi som lystfiskere har set frem til ligger derfor i det uvisse nu.

  Så vil man kæmpe for de fynske ørreder er garnene i Odense Fjord en god start. Den store effekt kommer dog først, når vores vandløb producere 5 gange så mange fisk !

 5. Forbud mod garn i fjorden er godt,men skal bagges op af mere kontrol ellers vel der bare foregå mere piratfiskeri.De fisk er for mange penge værd.

 6. Kristian

  Fra DRs hjemmeside:

  “Selvom venstre tabte magten ved gårdsdagens folketingsvalg, så gik de frem i stemmetal. Også på Fyn, hvor Jakob Ellemann-Jensen formentlig er en af de nye kandidater i Folketinget.
  Og der er især ét løfte til de fynske vælgere, som det nyvalgte folketingsmedlem har tænkt sig at huske.
  – Uanset om jeg kommer ind eller ej, så skal vi have reddet den fynske havørred, siger Jakob Ellemann-Jensen”

 7. carsten

  Det er lidt svært at brokke sig over garnfiskeri når man ser det masse drab på gydefisk ved slipshavn . tjek fangster.dk

 8. carsten H

  hej
  massedrab på gydefisk omg det er da utroligt som folk kan få ondt i ….. over et par gutter tilsammen lander 12 fisk på seks timer,3-4 stykker er lidt mørke i det,det må op til folk selv om de genudsætter så længe det er lovligt fisket.
  hvis de fisk er gydeklarer/grydeklar hva så med de fisk som bliver landet til konkurrencen i denne weekend ??????????????????????

  P.S og nej jeg er ikke en af de 2 U(heldige) fra slipshavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.