Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

En minister kom forbi

Torsdag var en spændende dag for vores arbejde med at forbedre forholdende for vores elskede havørreder i Odense Fjord.

Fødevareminister Mette Gjerskov havde hørt så meget fra alle mulige vinkler omkring vores Odense Fjord gruppe at hun nu ville besigtige forholdene selv. Også Steen Møller rådmand fra Odense Kommune var til stede.

Vi startede ud med, at de gæve Grusbande gutter fra Vandpleje Fyn viste hvordan en gydebanke kunne laves i en ruf i Vejrup Å. Du kan selv køre ud og se resultatet lige nedstrøms hvor Rågelundvej krydser åen. Til efteråret garantere jeg at der er havørreder der benytter den gydebanke.

Ved samme lejlighed fik Havørred Fyn mulighed for at indvie ministeren i deres ihærdige arbejde der nu køre på 23. år. Formanden for Danmarks Sportsfiskerforbund Verner Hansen fik også lejlighed til at vende et par vigtige lystfiskeresager.

Næste punkt på dagsordnen var en kort sejltur på Odense Fjord. Thomas Hansen lagde velvilligt både til. Desværre på en tåget og rå dag med truende regn og blæst.

Ude på fjorden fik jeg mulighed for at fortælle om de nuværende fiskeregler og om vores drømme for fremtiden. Mininster Mette var meget lydhør, og stillede skarpe men rigtige spørgsmål. Hun ville vide noget om denne sag. Hvilket hun skal have ros og respekt for herfra.

Vi havde en halv times god snak, og fik vendt mangt og meget. Jeg påpegede især vores enighed med fjordens fritidsfiskere. Det kæmpe frivillige arbejde der er gjort, og det faktum at vi i baghaven af en kæmpe losseplads faktisk kan skabe et  lystfiskeri af international klasse. Hvis de rigtige politiske beslutninger tages vel at mærke …!

Nu drager ministeren hjem og vender tingende med de forskellige embedsfolk. Så skulle næste bekendtgørelsesudkast snart være på banen. Så en ny høringsrunde og så skulle der gerne ligge en afgørelse inde alt for længe.

Så selvom arbejdet har stået på i mere end 3 år nu, så er sagen om Odense Fjords fremtid bestemt ikke død. Hvis du vil hjælpe fjorden – og Fjord gruppen – så er det bedste du kan gøre, at melde dig ind i en af de fynske lystfiskereforeninger under Danmarks Sportsfiskerforbund – det kan du b.la. gøre – her. De er alle med i Vandpleje Fyn, og jo flere vi er, desto nemmere bliver det at få politikkerne i tale de næste mange år.

Vi ses derude

Claus

2 comments

  1. Super godt at ministeren tager projektet seriøst. Men jeg er desværre bange for at hun ikke har opbakning fra baglandet, til at gøre noget ved sagen. Jeg håber dog at jeg tager fejl 🙂

  2. Niels Åge skovbo

    Det er bare et imponerende stykke arbejde i gør på Fyn. I høj grad forbilledligt for resten af landets Lystfiskere. Og så viser det vigtigheden af, at man har en direkte kontakt til politikerne. Det er i sidste ende dem der skal tage de overordnede beslutninger. Flot flot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.