Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Endelig tilbage på Bahamas

En længe ventet tur

For både mig, og de kunder der skulle med, har denne tur været længe undervejs. Nogle skulle have været afsted helt tilbage i 2020, hvis ikke pandemien havde sat en stopper for det.

Men i dette forår, begyndte tingene endelig at se lidt lysere ud. Og på trods af en masse bureaukrati og meningsløst papirarbejde, lykkedes det os endelig at komme afsted mod vores yndlingsø i Caribien; Acklins.

En tidslomme, i en ellers foranderlig tid

Virussen gjorde som sagt, at der var markant mere der skulle klares og udfyldes inden vi kom afsted. Samtidig var det tydeligt på selve rejsen, at virussen endnu ikke helt har sluppet sit tag i de forskellige lande, og man skulle derfor have mundbind på i fly, lufthavne og transport. 

Det skulle man også på Bahamas  i hvert fald indtil vi landede på Acklins – vores lille frirum. Her på øen er virus, krig, oliepriser og alt den slags, uendeligt langt væk – i hvert fald for en stund. Og hold op, hvor var det tiltrængt!

Øen ligner fuldstændigt sig selv – på både godt og ondt. Her er de faldefærdige huse, stadig faldefærdige, og den nedbrændte sprutkiosk er stadig nedbrændt – selvom de har bygget en ny 100 meter væk… Nok nemmere end at rydde op.

Og selvom det både er lidt sjovt, trist og meget andet på samme tid – så er det rart at der er noget i denne vilde tid, man stadig kan regne med er det samme.

Den ultimative sportsfisk

Det er lige præcis hvad bonefishen er, i mine øjne. Den er sky, hurtig, kommer på helt lavt vand og når du kroger den – så er den over alle bjerge på ingen tid. En helt igennem fantastisk fisk!

Når man så krydrer så udsøgt en fisk, med barracudaer, hajer og triggerfish – så har man et drømmested i mine øjne.

Og flere gange, i løbet af denne tur oplevede vi bonefishen i sit es – logrende med halen, ind og ud med mangroverødderne – på ultra lavt vand. En god tommelfingerregel med de her fisk er, at hvis du tænker du er på FOR lavt vand – så gå lidt længere ind, så er du nok ved at være der.

Husk de gode ben....

Fiskeriet var også som vi huskede det – godt! Men gode ting kommer ikke af sig selv. Heller ikke på Acklins. Derfor kræver mange af vores gode pladser, det man ville kalde en “rask” gåtur. Derfor anbefaler vi også, at være i en hæderlig form, og i besiddelse af en fornuftig mængde gåpåmod, når man melder sig til de her ture. Så bliver ens oplevelser, og eventyr endnu større og bedre.

Udpluk af en uge på Acklins. Gæt hvilken dag der blev polet efter Permit? NB. 26.000 skridt er omkring 20km .. I terræn...

Spinnefiskere - på fluetur?

Vores ture til Bahamas er udprægede flueture – ingen tvivl om det. Men derfor sker det stadig at der bliver listet en lille spinnestang med i kufferten. Og hvilket sjov man kan få ud af det! 

En fisk som barracudaen der kan være svær, sky, skeptisk og noget nær umulig på flue – kaster sig over en sandeel, som var det flæskestegssandwich. Og drengene på denne tur gjorde virkelig noget ved det – med flere flotte fisk over meteren på de gennemtyggede kystwobblere.

Samtidig havde jeg medbragt et hajsæt, der jævnligt blev spændt op i nattetimerne. 

Bifangster i alle ender af spektret

Som altid fangede vi bonefish – som jo er det vi primært tager derned efter. Men der er, heldigvis, også mange andre sjove ting man kan få fat i, i vandene omkring vores elskede Acklins. Blandt andet krogede Per en stor tarpon, da han poppede efter barracuda med sin spinnestang. Desværre røg den af, efter tre mægtige spring. Derudover så vi triggerfish, permit(ingen landede), hajer, barracuda, en KÆMPE grouper og meget andet.

Ikke alle bifangster var dog lige velkomne. Den her tigerhaj i videoen, var liiige til den offensive side. Hvilket man også kan høre på Kaspers reaktion.

Book før det er for sent

Allerede nu ryger pladserne for de næste par år – så hvis du går med en drøm i maven om at komme afsted på en drømmetur som denne – så må du ikke vente. Læs mere og se datoer her:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.