Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Et gensyn med fortiden – Avernakø

Jeg har i mange år fisket på Avernakø og har fanget masser af fisk derover igennem tiderne. Men efter jeg har fået børn, har jeg ikke været den der har misbrugt øen . En aftale omkring guidning / kastetræning ændrede dog dette og sikke et gensyn vi fik med hinanden Avernakø og jeg. En aftale med kunden om at mødes kl. 08.30 efter deres morgenmad gav mig den fortryllende mulighed, at snuppe den tidlige morgenfærge kl. 05.50 og derved kunne jeg lige nå 1 times fiskeri selv . OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lad mig sige det kort..! På denne lille times fiskeri fik jeg landet 2 fisk lige over målet og et bar enkelte underhylere,. Men at jeg næsten havde kontakt til 20 fisk på denne lille time, hvoraf et par var af den pæne slags , gjorde, at jeg havde lyst til at aflyse mit møde.. Jeg tænke dog situationen igennem , da faren for at møde kunderne på kysten var alt for stor.. Havde det været på fastlandet, så havde mine børn sku nok været syge og jeg havde i stedet fisket max igennem selv. Jeg måtte løbe tilbage, så jeg kunne mødes med kunderne og efterlade en kystplads fyldt med fisk. Det er altså bare ikke sjovt kan jeg fortælle.
De der moderne selfie er ski ikke helt så nemme..
Denne dag blev utrolig hyggelig og i roligt tempo blev øen fremvist og de forskellige metoder blev instrueret. Desværre var det ikke muligt at fiske den besøgte plads , da Aase kun havde skridstøver med på turen( det sker ikke igen ) , men det blev til lidt sete fisk og enkelte tabte på dagen.
Avernakø kan nydes på mange måder..
Avernakø kan nydes på mange måder, her nyder Alli udsigten med Aase i baggrunden
Kastetræningen foregik ved fiskevandet og kast i dårlig vind blev gennemgået og lært af Aase til UG. Det skal måske lige siges at det var første kysttur med fluestangen. Men sjælden har jeg set en med så meget iver og energi for dagen. Desværre blev den korte dag fiskeløs ( Dagen efter fik de dog en flot fisk på 2 kg ) på netop den plads jeg fiskede på tidligt om morgenen. Da jeg skulle hjem var der lige 45 minutter i overskud før færgen skulle ankomme, så kunne jeg lige hurtigt affiske det store rev øst for lystbådehavnen.. Jeg skal da lige love for at tingende gik stærk her, for i de første 3 kast var der fisk. Mindre fisk men de efterfølgende kast gav følgere af nogle pæne fisk på omkring halvmeteren , dog uden at de gik løs på fluerne… Flere fluer blev afprøvet men med samme nedslående resultat , de fulgte bare efter fluerne igen helt ind til topøjet…. Et lang kast ud på det dybe område med stangen i armhulen og tempo på indtagningen gav udløsningen…! BANG og max flex på stangen , som vi drømmer om , når vi snakker om grove havørreder. Men lige så hurtigt som mit hjerte begyndte at slå, lige så hurtigt faldt forløsningen, da en kæmpe efterårs hornfisk forlod vandet i et roterende spring…. Øv Øv men heldigvis røg den hurtig af med skuffelsen blev da hænge et stykke tid. Færgen var nu ved at nærme sig havnen , så jeg måtte skynde mig ind hvis jeg skulle hjem som aftalt . Et par fisk viste sig i overfladen kun 15 meter fra land og et par kast gav igen kun følgere .. Sidste kig i æsken og imellem alle de andre afprøvede modeller lå en flue som min kollega Jesper Andersen brugte som månedens flue sidste år i oktober. Redhead-frede-flue- kystflue jesper go fishing En Grå Frede Redhead  blev monteret imens færgen åbnede op og lagde til kaj. Første kast med den nye flue resulterede straks i en fisk på 48 cm,som tog fluen hårdt og uden tøven , næste kast gav straks stram line igen. Denne gang med en 50 cm farvet fisk , som hurtigt fik friheden igen.           avernakoe niklas fiskeguide fyn Da disse 2 fisk helt havde fjernet mit blik fra færgen , så jeg var nu i den situation at jeg måtte løbe med løsline hængende i kurven for at nå færgen.. Der blevet grinet højt fra de andre passagerer på færgen, men de skulle bare vide hvad jeg lige havde oplevet. Jeg ankom til fisk og forlod Avernakø med fisk. Jeg tror faktisk ikke jeg kan mindes, at jeg på så kort tid har set og oplevet så mange fisk før ,som der var på Avernakø denne dag. Man kan jo ikke lade være med at tænke på, hvordan det var gået hvis man havde fisket selv hele dagen og om det bare absolut var denne flue Redhead Magnus de ville have. En ting er dog sikkert…! Avernakø svømmer i fisk pt. mange små , men der var godt nok også mange imellem 45-55 cm . Der går ikke længe før jeg er på øen igen. Hilsen Niklas Albrechtsen Her en en lille film fra Avernakø, som viser hvordan man kan komme rundt på øen, når man har glemt sine stangholdere.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.