Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Et Grønlandsk Fiskeeventyr

Se din bagline - hver dag

Vil du se bagline hver dag –  7 dage om ugen; så er det på Camp North du skal fiske.

 

Efter jeg  i flere år at have hørt på mine kollegaer Henrik, Jesper og Claus omkring det vilde og absolut sublime fiskeri man oplever på Grønland , tog jeg den fatale beslutning at tilmelde mig en tur.

At beslutte sig er en ting, men en anden ting er at skulle vente i næsten 2 år på at komme af sted på turen. Det havde jeg på ingen måde set konsekvenserne af. Og jeg kan kun sige at det er en ulidelig lang ventetid, men fiskeriet er faktisk udsolgt i over et år frem.

Fluerne var bundet og ”hugget” fra Henrik og Jesper , som næsten frivilligt gav mig en håndfuld af deres brugte fluer til turen.. De pralede jo af alle deres fangster , så det var jo nærliggende at prøve deres fluer af også ..

Selve rejsen

 

Om selve rejsen fra Danmark til Grønland kan der vel ikke siges noget særligt, men at komme sejlende ind i en Grønlandsk fjord med elven fyldt med fisk, ja det kan få luften til at gå ud af selv den største ballon. En blanding af storslået natur og stilhed som ikke kan gengives på billeder , er svær at forklare.

Du er fri for internet og mobiltelefoner og kan nøjes med lidt myg og fluer samt et hold glade lystfiskere tilsat en krydderiblanding af frisk luft-havørne-fluestænger –masser af fisk og lyden af fluehjul, der er på overarbejde med de bomstærke fjeldørred..

Lyder det som noget der kan tænde dig, så skal du være klar….!

Flere fisk end du kan tælle

Jeg har efterhånden fisket en del og har mange havørreder og en god posefuld laks i bagagen, men dette fiskeri har blæst mig fuldstændigt omkuld.

Jeg har aldrig mødt så stærke og så mange fisk som vi gjorde på Camp North . Om vi fangede 1000-eller 1500 fisk på den uge spiller ingen rolle, men at kunne fange og fighte så mange stærke fisk på en uge , har gjort enormt stort indtryk på mig.

Der skulle kæmpes for at fange fisk , men man kunne også bare nyde udsigten og destinationen med ro i sjælen og når lysten eller trangen til at fighte fisk igen var fremme, så var det muligt at gøre det uden at skulle stresse…Det er faktisk en vidunderlig følelse som kan være svær at forholde sig til ,når man er vant til at skulle kæmpe max for sine fisk her hjemme..

Fiskeriet foregår i elven hvor specielt den øvre del holder så mange fisk, at det til tider ikke var tilfredsstillende at fiske på.

Derimod kunne man jo så gøre det sværere for sig selv og spotte udvalgte fisk og få netop denne fisk til at tage fluen. Camp North byder på mange oplevelser der er en dagstur værd sammen med en kammerat . At gå 6-10 km væk fra lejren og vide at man er de eneste 2 med fiskegrej til at fiske løs på kilometervis af godt fiskevand og flere hundrede stærke fisk, ja det kan altså få pulsen i vejret på enhver..

 

 

Fights du aldrig glemmer

For at fortælle hvor stærke disse fisk er , så kan jeg komme med et eksempel her.. En havørred på kysten tager måske 5-10 meter udløb og lidt spring . så er den nok ved at være klar til landingshandsken. En fjeldørred ( Artic Char) på samme størrelse trækker nemt 20-30 meter line og du kan være helt sikker på at du vil få bagline at se.

Selvom du får fisken ind klar til håndlanding, så bliver den ved med at rulle og springe og den kan til tider være en drilsk satan at lande. Disse nærmeste overnaturlige kræfter bruger den på at komme igennem de utallige forhindringer på vejen op til de bedste gydepladser som findes langt oppe i elven.

En kystfiskers drømmeparadis findes i fjorden.

Specielt de første 2 uger af sæsonen kan fjorden udenfor elven byde på noget kystfiskeri, der kan få selv din til dato bedste fiskedag på kysten til at minde om en fiasko.

Aldrig før har jeg oplevet fisk kæmpe om at indhalere dine flue og det er altså bomstærke fisk på mellem 50-65 cm med et par enkelte over 70 cm.. Vandet er rent og skumfluen sprøjter i overfladen imens du ser skyggerne komme efter fluen. Og inden længe hører du lyden af hjulet der larmer imens baglinen løber af sted.

Jeg må sige at fiskeriet i elven var fantastisk på mange måder, men som kystfisker tør jeg godt beskrive fiskeriet i fjorden som værende fantastisk.

Kommende ture

Planen for 2023-turen er følgende:

 
Sæson: Start juli (Første uge på elven)
 

Tidspunkt: 1/7-23 – 10/7-23

Ledige pladser: 7 tilbage

Turleder: Claus Eriksen (Ham med havørrederne)

Fly: Sisimiut via København, Danmark.

Plan for turen:

1. juli: Afrejse morgen fra København og check in på hotel i
Sisimiut

2 juli.: Transfer til campen og fiskeri

3-8. juli: Seks dages fiskeri

9. juli: Transfer til Sisimiut og hotel i Sisimiut

10. juli: Fly til København, ankomst aften

 
PRIS: ca. 31.500kr, inklusiv fly fra København, fælles aftensmad og morgenmad på Hotel Sisimiut!

Vil du med , så send os en e-mail her 

Hilsen Niklas – Henrik – Claus – Mathias og Christian

Go-Fishing

Nu med Grønlandsk blod i årene

Jeg længes nu efter at komme tilbage til elven og fjorden ( hvor de store ørreder bor),derfor blev min beslutning om at tilmelde mig fatal.. !!!

Denne film er fra Camp North – filmet i 2017

Camp North from Black Fly Eyes on Vimeo.

3 comments

 1. Jan Møhl

  Tænker på at komme derop i 2020…kan du fortælle lidt om grejet og fiskemetoder….er det flydeliner og hvordan fisker i med skumfluer….gerne lidt om spin

  Jan Møhl

 2. Jørn Mikkelsen

  Hvordan er det med myg på det tidspunkt i er der oppe
  Har været der oppe en gang hvor der ikke var myg
  må der spinne fiske der oppe
  Venlig hilsen Jørn Mikkelsen

  1. Go Fishing

   Hej Jørn

   Ja – der er myg deroppe – nogle gange rigtig mange, andre gange færre..
   I elven må der ikke spinnefiskes, men i fjorden dyrker vi det meget…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.