Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Fang flere hornfisk end du gider

Silkekroge

Dem er der jo ikke noget nyt i. Det har været kendt i årevis at hvis man satte en løkke af silketråde i rumpen af et blink, så fik man hornfisk på land når de viklede deres små tænder ind i tråden.
Nøjagtig som når der tattes ål.

Personligt har jeg dog altid været en smule negativ overfor de dersens silketråde. Hvis en 8 kilos havørred kom forbi og tog blinket, så var fornøjelsen jo
kort, men jeg må dog indrømme at hvis der er børn med på hornfisketur så er Silkekrogen suveræn. Ingen bundhug, ingen linekludder, ingen krog i fingrene eller trøjen og godt med hornfisk.

Forleden ved Bøgebjerg kogte vandet af hornfisk, og jeg kunne ikke dy mig for en lille test:

10 kast med en Pattegris resulterede i 10 solide hug men ingen horn fik fat i krogen, og derfor ingen på land.

Så skiftede jeg til en Silkekrog. Jeg bandt bare den hvid løkke af silkesnore direkte på forfanget og kastede ud. Sådan nogle tråde ser noget åndsvage ud når de trækkes gennem vandet, men 10 kast gav alligevel 5 hug, og ikke mindre end 4 horn på land.

Konklusion: Pattegrisen udløser flere hug, men krogen kroger fisken dårligt. Sillkekrogen giver færre hug (ser nok ikke helt så spiselig ud) men holder fantastisk godt fat i hornfisken , og giver derfor langt flere fisk på land.

Problemet med den evt. 8 kilos havørred er dog ikke løst, men en kreativ fluebinder kunne nok hurtigt skabe f.eks. en tobis imitiation bundet på krog, men med en lang Silkekrog som hale. Det ville være et giftigt set-up. Men se selv at komme afsted på lidt hornfiske lir.

Claus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.