Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Fisk i Dybet .. med Skum

Dette Blog indlæg har godt nok et par år på bagen nu, men det er det ikke blevet mindre relevant af.. Det er netop nu i disse dage du kan opleve det samme.. Knæk & Bræk Derude!

Isen er brudt i Put & Take søen og foråret er godt på vej. Fiskeriet efter søens ørreder kan være svært her i starten. Men spørger du mig, så er det den allerbedste årstid lige nu til at besøge dit lokale Put & Take vand ..

Søen har fået fred i en længere periode og fisk er der altid massere af i de danske ørredsøer, en del fisk har overvintret grundet det lave fiskepres og her efter isen er brudt, er søerne endnu engang blevet pumpet godt med et ordentligt læs ørreder, så man nu er klar til den nye sæson.

De fleste starter dog året ud med nogle halv tamme ture uden den store succes, og først når vi får noget mere sol og varme, begynder de at fange godt med fisk. Og det er jo fint nok, men hvorfor så ikke bare vente med at fiske til der kommer mere gang i ørrederne..? Tja det er en mulighed, men man kunne jo også tilpasse sit fiskeri til årstiden.

Den metode jeg bruger til at overliste søens ørreder her i årets første måneder er, meget simpel. – der fiskes dybt og langsomt… Meget langsomt! Ja det kan faktisk kun gå for hurtigt med indspinningen. Jeg fisker både med Flue og med Spin, og ens for fiskeriet er at jeg fisker helt nede på bunden. På fluestangen bruger jeg et kort synkende skydehoved, et kort forfang (el. et synkende polylader forfang) og en lille skumflue. På Spinnestangen fisker jeg med et synkende Bombarda et kort forfang på max. en meter og som på fluestangen, en lille flydende skumflue i str. 10. Skumfluen flyder, og kan derfor fiskes meget langsomt. Jeg lader min line/bombarda synke helt til bunds, og starter så stille og roligt indtagningen, hver gang fluen indtages dykker den mod bunden. Der holdes stop i indtagningen for hver halve meter, og fluen stiger stille op fra bunden igen. dette gentages, og du får en flue som stille og roligt kommer jiggende hen over bunden, uden at komme i bunden.

Grejet

Grejet jeg bruger til mit spinne fiskeri: 9´spinnestang, hjul i 2500 str., fletline i 0.13 mm., Milo Intelligent Bombardaflåd synk i 20 gr., bombardastiks, gummiperle, en lille svivl, 1 meter fluorocarbon i 0.22 mm. og en lille skumflue.

 Du kan her på vores youtube kanal se hvordan du binder en skumflue.

Denne metode er et sikkert hit i hvilken som helst ørredsø, så pak grejet og kom afsted, så er du sikker på succes..

 

Knæk & Bræk

Jesper L. Andersen

Team Go Fishing

2 comments

  1. Johnny Jørgensen

    Dejligt at se dine bindingsvideoer, følge dem, og så ud og fiske som du anbefaler.
    Fik en i første kast, en lille slank en lige under 1 kg, fik masser af hug men resten ville ikke med ind, men alt i alt en kanon sjov måde at fiske på.
    Sted: P&T.

  2. Hej Johnny. Super at høre du har haft succes i Put & Taken med skumfluerne, husk vi vil meget gerne modtage en fangstrapport, det er ikke altid størrelsen, men også oplevelsen der tæller 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.