Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Flatwing Stinger – Få fat i de forsigtige ørreder

Vi kender det alle, drilske havørreder som der tager fluen men ikke får fat i krogen. Det frustrende, træls, ja mildt sagt røv irriterende og afholder måske endda nogle folk fra at bruge fluer som flatwing, der ellers kan være ren gift til de store havørreder og absolut er et must have i flueæsken. Løsningen på problemet er ret enkel. En flatwing bundet med en lille stingerkrog i vingen er måden at få fat i de fisk der bare går og napper i halen på fluen. Et simpelt men lille trick som uden tvivl vil give mange flere fisk på den lange bane. 

Tid til tobis?

Fra april måned begynder vi for alvor at se de første store stimer tobisyngel og når vi rammer juni er de store tobis kommet helt indtil kysterne. Dette giver selvfølgelig andledning til de store havørreder at komme kystnært for at jage dem. Derfor er en flatwing flue et must have i din flueboks hele året, specielt i forårs og sommermånederne. Havørreder elsker tobis og ser de en enig tobis svømme rundt bliver fristelsen næsten altid for stor. 

Fisket i højt tempo og gerne med stangen under armen vil man opleve havørreder der følger fluen aggressivt og ofte tager rigtig hårdt, det er god spas og en ting jeg hvert år ser frem til når vi snakker sommerfiskeri efter havørreder.

Teknik til Flatwing

Som udgangspunkt er den helt almindelige indtag i korte træk altid en vinder, men der er altså etildens til at desto varmere vandet bliver desto mere fart skal fluen også have for at havørreden kommer op i gear og hugger fluen. Teknikken med stangen under armen og hurtige indtag med begge hænder er derfor klart med favorit når jeg fisker med flatwings. 

Når man tager fluen hurtigt ind hugger fisken tit hårdt, det kan give nogle fede oplevelser hvor man ser fiskene tage fluen eller følger efter fluen med en stor trykbælge, det er visuelt og skide sjovt! Der sker så tit det at fiskene kun får fat i halen, og det er her stingerkrogen virkelig har sin force. Stingerkrogen er din bedste ven når du fisker med langvingede fluer. Den får simpelthen bare fat i flere af de fisk der kun piller i halen og øger din krogningsprocent betydeligt, What´s not to Like? 

Når jeg fisker flatwing bruger jeg næsten altid intermediate liner, det gør jeg udelukkende for at undgå at fluen går  overfladen når jeg fisker den hurtigt samtidigt med jeg synes intermediate linen give en bedrekontakt ud tilflue da den lige bryder overfladen på vandet

Er du bombarda fisker så brug et let synkende flåd, fisk dem i højt tempo og glem for alt i verden ikke spinstop. Lav gerne et stop hver 4-5. omdrejning på hjulet, det giver en god variation i fluens gang.

Dansk bundne dræbere

Vi har fået en af vores dygtige lokale flueindere til at snørre en bunke flatwing fluer præcis som vi synes de skal se ud! Tjek linket herunder hvis du mangler et par stykker til boksen.

Claus Eriksen viser hvordan en flatwing skal fiskes

I klippet herunder viser Claus hvordan han fisker med flatwing en flot sommermorgen på revet, og hvorfor den før omtalte stingerkrog er så vigtig!

Bind din egen Flatwing

Skulle du have fået lyst til selv at binde et par flatwings efter denne artikel, så se videoen herunder og se Claus Eriksen ham selv vise hvordan den skal snøres. 

Håber du lærte noget nyt, eller bare fik lyst til at tage på kysen og fange en stor!

Knæk og bræk derude!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.