Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Fynske makreller

Makreller er herlige fisk.

Smukke at se på. Sjove at fange. Dejlige på grillen eller i røgovnen. For ikke så mange år siden var vi fynboer henvist til en tur til jylland hvis vi skulle fange en makrel (hvilket stadig er en god ide – se bare denne herlige sommerferierapport fra vores Go-Fishing fangstforum). De sidste år har det dog heldigvis ændret sig, og makrellerne er blevet en fast gæst omkring Fyn. Jeg stiftede mit første kystflue bekendtskab med dem i 2008

IMGP1312

Båd er bedste, men flere steder kan de nåes fra land. Fx Nyborg mole, Strib Fyr, Middelfart havn og spidsen af Enebærodde. Sidst nævnte sted satte jeg sønnike i stævne – nu skulle der fiskes makrel.

Det startede ret nedværdigende for mig. Turen til Eneærodde Fyr er 7 km på cykel eller gåben – vi valgte førstnævnte. Jeg havde forklaret Oliver at det var en frisk cykeltur af grusvej, men at vi bare skulle tage det roligt og holde pause når han havde brug for det.

Vi var dårligt nået forbi ‘de dovnes plads’ (en kendt havørredplads – hvis navn signalere at den ikke ligger langt fra p-pladsen)før JEG måtte bede om pause – den først af 3 jeg bad om inden vi nåede fyret. Oliver udtrykte flere gange bekymring for mit helbred fordi jeg ikke var istand til at føre en samtale på hele cykelturen og åbentbart antog en unormal rød farve i hovedet. Her godt 24 timer senere har jeg fået luft igen – men er stadig gevaldig øm i nummeren…. min grundform må betegnes som elendig….

Nok om det, Vi nåede da udtil fyret langt om længe.

Første makrel i hus - missionen lykkedes...

Første makrel i hus – missionen lykkedes…

Vi ankom lige i strømskiftet, så ingen strøm løb i Gabet det første lange stykke tid. Vi fiskede frem og tilbage uden resultat, og var vel tæt på at give op. Langsomt begyndte en udafgående strøm dog at tage fat, og pludselig så vi dem – Makreller…

Overfladen ligesom flimer og små sprøjt slår op hvor stimen er. Flere stimer viste sig efterhånden som strømmen tog til. Stimeren bevægede sig meget hurtigt rundt langs hele sandstrækket yderst på odden. De fleste var længere ude ind vi kunne nå, men i ny og næ kom en stime indefor kastehold, og så fik de straks en blink eller en flue i snotten. Huggende udblev dog – ja bortset fra hornfisk som der også var talrige af. De dælens makreller ville bare ikke bide. Der blev skiftet flue og blink men det hjalp ikke.

Så er der atter en minitun på. Bemærk uroen på overfladen på begge sider af den grønne bøje - Makreller....

Så er der atter en minitun på. Bemærk uroen på overfladen på begge sider af den grønne bøje – Makreller….

Det er et kendt fænomen at makreller til tider, ligesom sild og blåhvaler, spiser plankton. Og når de gør det er de nærmest umulige at fange. Pludselig kan de dog slå over på at jage småfisk og så kan de fanges. Det var netop hvad der skete lige inden det blev mørkt. Vi var måske to kast fra at give op da Oliver pludselig fik hug på sit blink og landede en fin makrel. Det gav blod på tanden og vi forlængede starks fiskedagen. Det resulterede hurtigt i 5-6 stk, mere + nogle mistet,  inden vi måtte afbryde for at nå tilbage inden det blev helt mørkt. Næste gang har vi cykellygter med og bliver derude til den bitrer ende…

Så bare se at få pumpet cyklen og komme til Enebærodde på makreljagt. Vi fiskede med et langtkastende 20 grams havørredblink og en enkelt fiskelignende ophænger. Fluekæppen var også med held i sving, men spinnegrejet er bedre på grund af den øgede rækkevidde.

Du finder alt grejet til makreller i toppen af artiklen!

Vi ses derude ved fyret – hvis altså min kondi rækker…..

Claus

IMGP1317

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.