Indkøbskurv

Hvad sagde jeg..? – Amerikanerne snupper Cuba…!

Hvor er det da til tider træls at få ret.

I vinter skrev jeg en lille historie om, at vi europærer snart ikke ville have råd til at besøge Cuba meget længere. Læs artiklen den her. Fordi de kære Amerikanere stod på spring for at besøge Cuba’s fiskevand hvor det ifølge amerikanerne flyder med mælk og honning. Amerikanerne er mange og kapaciteten er lille på Cuba. Så når rejsen USA/Cuba blev givet fri så spåede jeg at priserne ville gå op – drastisk op..

Cuba3

Da jeg skrev den artikel havde jeg dog mit på det tørre. Et fuldt hold til en planlagt Cubatur til oktober i år. Alt var klappet og klart, det meste betalt og alle var glade. Måske min sidste Cubatur, men jeg sad da helt sikkert med et lille håb om, at der måske kunne blive en tur mere i 2017 inden det hele ville gå op i amerikanske hat og briller…

Ja – Go’ dav do – jeg blev klogere.

Udviklingen gik hurtigere end selv jeg havde forudset. Det italienske rejseselskab Avalon der administrerer stort set alt interessant fiskeri i Cube sendte forleden pludselig en mail der orienterede om at de desværre var tvunget til at indfører 2017 priser allerede fra 1. september 2016…!, og det gjaldt også for allerede bookede rejser resten af 2016..Alle rejser ville stige med ca. 40 – 50 %.

Det sidste måtte jeg lige læse 2 gange – og få dobbelt checket hos Avalon – den var god nok. Undskyldningerne talrige, men begrundelsen var uklare og svævende fra Avalon. Egentlig også ligegyldigt.

For den reelle årsag er, at Avalon har amerikanske købere der vil betale det dobbelte. Så det gælder om at komme af med os fattigrøve fra Europa…. – hvilket da også lykkedes.. Der var ingen problemer med at få vores indbetalte depositum tilbage.

Cuba-Banner-perfect-2

Cuba er et spændende land med skønne fiskepladser, der leverer varen når alt flasker sig på de gode dage. Men Cuba er jo ikke et magisk sted. På Cuba findes der også dage med blæst og regn. Dage hvor guiden er træt eller dage hvor de bonefish bare ikke vil vise sig, eller svømmer til venstre hver gang du kaster til højre. Dagen hvor linen knækker, fluen ender i mangroven og bådmotoren strejker. Her findes også myg, ømme ben, dårlig mad, varme øl, solskoldning, defekt aircondition og tømmermænd. Nøjagtigt som alle andre steder i den Caribiske verden – det er fiskeri…

Så en samlet bon på langt over kr. 50.000,- for en uge i Bonefish-land det er decideret latterligt. En bonefish er trods alt stadig kun bonefish. Selv til dobbelt pris på Cuba. Der er en del amerikanske lystfiskerturister der bliver gevaldigt skuffet når de erkender det i flyveren på vej hjem…  Se evt. lige et priseksempel her på de nye tider – jo – den er god nok. De dyreste uger er oppe på 5 ciffer i dollars..!..

Lone Vang-Pull Me bay

Bonefish findes heldigvis mange steder, og derfor var jeg ikke sen til at flytte hele turen til min gamle favorit destination Grey’s Point på Bahamas. Her får vi flere fiskedage til billigere penge i smukkere omgivelser og på bedre flats til det vadefiskeri vi elsker.. Og bonefish’en de er ligeså smukke, snedige, hårdt fightende, store/små, udfordrende, lunefulde, hugvillig, talrige, tailende og fascinerende på Bahamas som på Cuba.

Så kære Amerikanske fiskekollegaer: God tur til Cuba. hils endelig derover – vi vinker til jer over fra Bahamas hvor vi fiskere næsten dobbelt så mange dage til den halve pris efter de samme fisk… – og Avalon – I kan rende mig et vist sted…

Hvad sagde jeg….?

Claus

P.S: Der er forøvrigt en enkelt ledig plads på Bahamasturen – se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.