Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Ingen husker nr. 2

Efter at have deltaget i Odense Å premieren i mindst 15 år, uden nogensinde at fange noget der kun have gjort sig gældende i en top 10 placering. Ja så stod jeg i lørdags kun fem minutter fra sejeren.

Klokken fem om morgenen gik jeg i vandet ved Lossepladsen. Det var temmeligt mørkt, men mildt og stille, så jeg havde tro på sagen, og allerede efter små ti minutter så var der bud efter fluen. Et lille juletræ som var monteret som ophænger foran en ordentlig børsteormsimitiation. Fisk rullede og plaskede voldsomt i overfladen, men gjorde ellers ikke megen væsen af sig. Jeg kunne nok fornemme at det var en stor fisk, men lige til det sidste var jeg overbevist om at det var en nedfalds. Mit første halegreb missede, men handsken kom op at vandet fyldt med blanke skæl. Først da blev jeg nervøs, men alt gik vel, og anden gang fik jeg godt fat.
I pandelygtens skær vurderede jeg fisken til ca. 65 cm og 3 kilo. De faktiske tal sagde senere 73 cm og 4 kilo, det er åbentbart noget tidligt på sæsonen.

Dagen igennem stod jeg til at vinde konkurrencen. Det har jeg i mine unge år altid drømt om, men her på det sidste har det ikke været så vigtigt.


Dagen igennem stod jeg til at vinde konkurrencen. Det har jeg i mine unge år altid drømt om, men her på det sidste har det ikke været så vigtigt.
Alle præmierne havde Go-Fishing været med til at sponserer, så det føltes mærkeligt at skulle vinde “sin egen” præmie. Jeg hyggede mig dog med alle lykønskningerne fra de kendte ansigter langs åen og fjorden.
Heldigvis blev jeg i sidste øjeblik slået på falderebet af en anden og større fjordfisk på 4,6 kilo. Så Odense Å premieren fik den rette vinder.
Min andenplads indbragte et hav af lækkert Scierra grej, men jeg mangler ligesom ikke noget, så lod det gå videre som en juniorpræmie til et senere Odense Å arrangement.
Bauhaus havde derimod givet en fin værktøjskasse, men nuppede jeg med hjem til fluebindegrejerne.

Fisken er jeg stolt af. Den var bare flot, og absolut den bedste Odense Fjord fisk jeg har fanget. At den blev taget i vintermørket gør jo kun det hele endnu sjovere.
Min kollega Peter Krüger fra Haderslev ved mere om vinter natfiskeri end de fleste, og han siger at om vinteren fanger man få, men kun større blank fisk når det er mørkt. Først når morgenlyset kommer blander nedgængerne og småfiskene sig i løjerne.
Jeg tror sgu han har ret. Jeg har de senere år fanget en del fjordfisk om natten, og alle her de været blanke overspringere over 50 cm. Nedfaldsfisk og grønlændere har jeg fanget endnu flere af, men kun i dagslys – tankevækkende.

Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.