Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Micro Wave løberinge – derfor..!

 

 

 Micro Wave øjer

Vores nye Scierra mile High stænger er monteret med Micro Wave øjer. De er dyre men pengene værd – læs her hvorfor.

Micro Wave øjer på Chrome+ Go-Fishing

Micro Wave er udviklet af Doug Hannon fra firmaet American tackle. De har verdenspatent på systemet og vundet et hav af priser på de geniale nydesignede løberinge

Micro Wave øjer til Scierra Chrome+ Go-Fishing stænger

Micro Wave øjerne ser pudsige ud – det første øje er et stort et-benet øje med en mindre løbering monteret udenpå – det næste øje ser nogenlunde normalt ud hvorefter de sidste mange øjer er ganske små. Der er dog mening med galskaben. Micro Wave øjerne er nøje udtænkt og udregnet. De er designet til de længste kast med fletliner og til at få de bedste egenskaber ud af den klinge, de er monteret på.

Micro Wave øjerne på Go-Fishing Chrome

Micro Wave = mindre friktion

Når der kastes med et klassisk øje setup, så yder det første øje en mindre friktion mod linen, det næste også en lille, det tredje en lille friktion, det fjerde ligedan, og så fremdeles helt frem til topøjet.

Micro Wave øjer Go-Fishing
Linens gang gennem Micro Wave kontra almindelige løberinge .

Med Micro Wave øjerne er det lige modsat. Her tager det første øje næsten hele friktionen og de efterfølgende styrer blot linen i den rigtige retning.  Dermed øges linehastigheden gennem øjerne. Stangens vibrationer mindskes og kastet bliver både længere og især langt mere præcist med den samme eller mindre energipåvirkning.

Køb din nye drømmestang her 

.

Micro Wave = lettere klinge

Fordi Micro Wave øjerne er så små (bortset fra det første) så vejer de heller ikke ret meget.

Se billedet herunder

Det viser 3 sæt øjer fra 9 fods spinnestænger inkl. topøje

Go-Fishing Chrome+ Micro Wave
Vægten på 3 øjesæt til en 9′ fods klinge. Micro Wave yderst til højre.

Først et standardsæt der samlet vejer 14,1 gram. Dernæst et tilsvarende sæt af SIC kvalitet og letvægtsstel. Samlet vægt 12,3 gram. Yderst til højre har vi så Micro Wave sættet, der udover at bestå af flere øjer også vejer ca. det halve nemlig 5,7 gram samlet.

Hvad betyder det for dig..?

Når du kaster med en spinnestang, så er det ikke kun blinkets vægt, der påvirker stangen, men også de øjer, der er monteret på klingen.

Nærbillede af stang med standardøjer efter kastet er sendt afsted. Bemærk hvordan øjernes vægt belaster klingen og sætter svingninger igang. Det koster energi, præcicion og kastelængde. Micro Wave er så lette at næsten alt energi overføres til selv kastet.

Dvs. hvis du med en stang monteret med øjerne fra vægten til venstre kaster med 10 gram – så er det i virkeligheden 10 gram blink + øjernes vægt på 14,7 gram, der spænder stangen op.

Klingen skal altså designes til en belastning på mere end 20 gram for at kast med 10..! Det gør, at selv stænger med lav kastevægt faktisk er bygget ret kraftigt for at kompensere for øjernes vægt.

Hvis øjernes vægt derimod kan formindskes (med Micro Wave op imod 60 – 70 %), så kan klingerne designes meget mere præcist, netop til den kastevægt, man ønsker at stangen skal kaste optimalt med. Det giver meget lettere, mere præcise og bedre kastende stænger der er en større fornøjelse at fiske med. Klingen falder lynhurtigt til ro efter kastet og tillader blinket at flyve i en lige præcis linje. Især med lette vægt på 5 – 25 gram er forskellen markant.

Chrome+ Micro Wave

Micro Wave = bedre føling

Micro Wave øjerne henter ovenikøbet mest vægtreduktion i toppen af stangen. Det øger følsomheden markant. Det oplever du i kastet som bliver uhyggeligt præcist. Fisker du med fletline og Micro Wave øjer, så vil du blive overrasket over hvor meget du kan mærke i stangspidsen. Det mindste hug. Et strejf af bunden, en lille klat grøde på krogen eller blot en fisk, der ”skubber” til agnet kan mærkes. Det tror du også du kan med din nuværende stang – men du bliver overrasket..

Micro Wave = mange øjer på stangen.

Fordi de små Micro Wave øjer er så lette så kan man tillade sig at sætte mange øjer på topdelen af stangen. Det sikrer at linen altid følger stangens kurve både i kast og under fight af fisk. Ingen bedre udnyttelse af stangens potientiale, bedre føling og større præcision.

Go-Fishing mocro wave

Micro Wave = bedre balance i stangen

Fordi Micro Wave øjerne er lette, flyttes stangens balance punkt bagud tættere på hjulets placering. Hvis du udnytter det og bruger et moderne let spinnehjul  så har du ofte et balancepunkt nøjagtig hvor du holder hjulet. Det er noget både skulder og ryg sætter pris på efter 8 timer eller 8 dages fiskeri i træk.

Micro Wave = fre’ og ro

Irriteres du også af den syngende lyd som fletlinen giver både i kast og under indspinning gennem traditionelle løberinge? Micro Wave øjerne er næste lydløse – også med en grov fletline. Ok – det er ikke nogen revolution der giver flere fisk,  men alligevel fantastisk rart en vindstille sommeraften.

Som du kan forstå,  er vi ret imponerede over hvad noget så forholdsvis enkelt som nydesignede løberinge kan gøre ved en fiskestang. Men på den anden side, der er ikke sket de store ændringer på spinnestænger de seneste 25 år, så selvfølgelig kan meget forbedres. Micro Wave øjerne bliver fx helt sikkert standard på bedre spinnestænger i fremtiden.

Med Go-Fishing Scierra Mile High har vi taget forskud på glæderne.

Køb din nye drømmestang her 

Go-Fishing Micro Wave

6 comments

 1. Ronnie Knutsen

  Hei

  Hvor mye blir det til norge med frakt?

  Og går det fint med woblere kastevekt 15-20g p den 9″ 5-15 grams stanga?

  Mvh
  Ronnie Knutsen

  1. Hej Ronnie
   Vi sender world wide for kun 69,- dkr
   Stangen kan uden problemer kaste op til 20 gram 😉

   Hilsen Niklas

 2. Carsten Sandbæk

  Hej

  Denne stangserie ser meget interessant ud
  Hvor meget vejer stængerne 10,2 og 11,2 ?

 3. Hej, hvad vejer 10,2 fod stangen?

  1. Go Fishing

   Hej Jan
   Vi har stort set udsolgt af Chrome serien nu. – ny opgraderet model kommer til december.

   1. Øv….Men jeg er da stadig nysgerrig på vægten af 10,2 fods udgaven.
    …….og prisen på den til december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.