Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Moletorsk på UL grej…

“Medbring UL stang – ultratynd fletline – og jighoveder på maks. 7 – 10 gram”
 
Ok – den SMS besked fra Ulrik måtte jeg så lige læse to gange.
Vi havde da mig bekendt, aftalt en aftentur på molen efter torsk – men hans pakkeliste mindede da mere om noget aborrefiskeri i Odense Å.
 
Jeg var nu skeptisk længe før. Godt nok havde jeg flere gange læst om og set billeder af Ulrik Jeppesen på Facebook med flotte moletorsk, men for en kystfiskende Fynbo som mig, så er en torsk idag lidt af et fabeldyr – mere sjælden end en enhjørning.
 
Så at den skulle kunne fanges fra molen, en tilfældig sommeraften i juni, var jeg da noget tvivlende overfor – og det blev da ikke bedre af Ulriks grejforslag.
Ulrik er dog en hyggelig tænksom fyr, så om ikke andet så kunne vi jo snakke om at redde verden, og måske fange en hornfisk, ulk eller tobis.. 
 
Ingen af delene lykkedes…..
 
For Ulrik ved  hvad han laver. Han kender sin mole og dens torsk, og når en specialist som ham, åbner for godteposen, så er det med at klappe i, og høre efter.
 
“Korte kast og langsom indspinning så jiggen slæber over bunden ind mod stensætningen. Torsken hugger forsigtigt, og smager ofte flere gange inden den tager ordentligt fat.
Derfor bruger vi ikke almindelige jighaler men Gulp orm. Deres duft og smag gør dem langt mere effektive end almindelige gummijigs. Lette jighoveder er et absolut must. Kun de kan svæve over molestenene uden at sætte sig fast”

Bestil det rigtige grej til turen her

Ok – Det lød gennemtænkt, og dejligt teknisk. Lige noget for mig.

Ulrik vejledte mig i de første kast, kastede derefter selv, og krogede omgående en mindre torsk. Nærmest samtidig fornemmede jeg også et eller andet ved min jig. Et forsigtigt modhug blev promte efterfulgt af en solid bøjet stang. Det var da en rigtig fisk.

Op kom den smukkeste torsk på måske 1,5 kilo i fantastiske orange farver nøjagtig som aftenhimlen.

Dobbelthug indenfor de første 5 minutter – det havde jeg slet ikke set komme.

Kastet efter var der fisk igen. dennegang dog i mere beskeden størrelse.

Ulrik fik hug af mindre torsk 3 kast i træk. Pludselig bøjede hans stang sig dog ret dramatisk. Jeg nåede lige at få et glimt i vandet af en virkelig fin torsk, inden jiggen slap sit tag – øv..

Aftenen gik hurtigt. Mange torsk var oppe at vende. De fleste små men også pæne fisk klart over mindstemålet. Snakken gik, og det var enormt hyggeligt. Jeg elsker at snakke på en fisketur. Bare det foregår samtidig med at man fisker. Molefiskeri er helt perfekt til den disiplin.

Det lette grej gav fuldstændig mening. De små jig kunne danse over og mellem de store molesten, og ethvert kys fra torsken dernede, kunne mærkes i den lette stang. Det var rigtigt fedt fiskeri, og samtidig meget langt fra det molefiskeri man normalt ser med kraftigt grej og tunge lodder.

På mit spørgsmål om fangstmulighederne med det mere klassiske kraftige molegrej var Ulrik meget klar i spyttet:

“Glem det – torskene går ved, og omkring molens sten, Ikke længere ude. Kun de lette jigs kan fiske mellem stenene. Vi kunne have fisket med blink/pirke hele aftenen uden at fange en eneste torsk”

Ulriks specialdesignede molefangstnet med meget laaaangt skaft var en absolut nødvendighed. Man løfter ikke lige 50 cm’s torsk ind over molekanten med en UL stang og 0,06 mm fletline.

Lige inden mørket for alvor kom, fik jeg mit bedste hug. Først lidt pilleri, efterfulgt af et solidt hug, hvor man ikke var tvivl.

Igen en smuk rødtorsk der sammen med den første, kom med hjem og omsat til 4 lækrer friskfangede torskefileter.

Det havde jeg slet ikke forestillet mig ville blive aftens resultat.

Ulrik derimod var ikke imponeret.

“Helt som forventet – fiskeriet er ved at klinge af herude, det var bedre for en måned siden, men så længe vandtemperaturen holder sig under 18 grader så er der fisk at fange hver aften”

18 grader – fedt mand – der går noget tid inden vi når derop. Så der bliver tid til et par moleturer  endnu, inden sommeren for alvor tager fat.

Kæmpe tak til Ulrik for at øse ud af hans erfaringer, som han har brugt år på at indhente… Jeg fik det hele foræret på 2 timer.

Herligt at opdage nye gode fiskemuligheder i ens egen baghave

– vi var ved på Nyborg Mole, men Ulrik har oplevet det samme fiskeri på masser af andre moler i Store- og Lillebælt.

Kravet er blot en god vanddybde, og en stenmole med masser af hulter til bulter sten der går ned i vandet..

Vi ses på molen..

Claus

One comment

  1. Frank L.

    Kanon godt skriv Claus.
    Nu er man sgu da nødt til at afprøve denne taktik, som tyskerne jo lovprist i flere år.
    Befriende med nye fiskemetoder, som kan udbrede mulighederne lidt – også for “nyfiskere”, der her vil kunne få en god oplevelse – og lidt god spisefisk på tasken.
    Tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.