Indkøbskurv

Ny suveræn SA skydeline

ULTIMATE Running line skydeline monofil runninglineJeg har de sidste par dage haft fornøjelsen af at teste den nye SA Ultimate skydeline, og jeg er temmelig imponeret. Det er en nylon skydeline, men dens blødhed og fornemmelse i fingrene er som en coatet skydeline.

 

Ultimate skydelinen er tilsyneladende fuldstændig uden hukommelse og fordele sig perfekt og jævnt i linekurven. Efter 2 natture har jeg endnu tilgode at lave en eneste krølle på den – og det er jeg ellers god til.

runningline skydeline monofil runningline shootingline
1. test af enhver nylon skydeline: Hvordan fordeler den sig i baljen. SA linen bestod til et 12 tal…

Er du erfaren med brug af nylon skydeliner så vil du nok føle at selv den tyndeste model (0,68mm) er lidt tyk. Det var også mit første indtryk, men efter at have fisket lidt med linen så opvejede dens lækre egenskaber fuldstændig fornemmelsen af at jeg måske havde kunnet kaste en meter længere med en tyndere og stivere skydeline – som så tilgengæld havde givet mig andre udfordringer. Det er jævnligt at jeg savner en tykkere nylon skydeline til mit kystfiskeri, men dem jeg foreløbig har prøvet, har været alt for stive og med en alt for udpræget hukommelse. Den nye line her virker lige modsat.

Dog vil jeg sige, at ynder du at fiske med meget lette lineklasser f.eks. 4 eller 5′ er stænger så vil friktionen nok blive for stor i en 0,68 mm. Jeg havde linen på 8’er stangen, og det var bare godt.

Er du derimod mere til coatede skydeliner, men måske i ny og næ misunder den ekstra kastelængde og hurtighed som en nylon skydeline byder på, så kan du roligt skifte til enten 0,68 eller 0,75 mm udgaven her. Begge samler det bedste fra 2 lejre i en skydeline.

Den tykke version 0,78 mm glæder jeg mig meget til at prøve på 2-håndskæppen.

url running line skydeline
Den lidt tykkere line var en fornøjelse at arbejde med da mørket faldt på.

Alle nylon skydeliner er nemmest at have med at gøre lige nu hvor vand- og lufttemperatur er godt oppe. De bliver mere stive og utidige om vinteren. Hvordan SA Ultimate vil opføre sig til den tid må jeg vente 6 – 8 måneder med at se. Jeg krydser fingrer for den lidt tykkere line vil godt nok være en fornøjelse en kold januar morgen.

Hvordan slidstyrken er kan jeg heller ikke udtale mig om, men der er noget mere på hver spole end jeg kan kaste, så der er mulighed for at klippe et slidt stykke af mange gange.

Det eneste problem jeg oplevede var  at den almindelige blinkknude jeg normalt bruger til at samle skydeline og skydehoved med blev lidt for stor og kluntet så den hang i øjerne. Da jeg ændrede til et Perfektionloop kørte det super.

 

 

Vi ses derude

Claus

kystfisker valg af runningline og skydeline
En test bliver jo ikke ringere af, at en kystørred gider lege med.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis forsendelse

På alle køb over 500 DKK.
Shipping within EU only 99 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.

Psst, er du lystfisker?

Ja? Så har vi et super godt tip til dig!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores eksklusive Go-Fishing SUPERPRIS tilbud, hver uge og før alle andre!

Hey there!

Please choose your preferred language:

For customers outside the European Union

If you’re shopping from a non-EU IP address, Danish VAT (25%) is automatically deducted from all prices in our webshop. In case we can’t verify your IP address as non-EU IP address, Danish VAT will be deducted once the final shipping destination is selected in the checkout flow.

Worldwide shipping is always only DKK 99.