Endnu en gang har vores gode kok Brian Grensteen lavet en lækker menu.
Menuen kommer lige på det helt rigtige tidspunk, da vi får rigtige mange meldinger om multer i hele landet.
Skindstegt Multe
med fenniklen /tomat kompot
Ristet svampe og
knækkede hvedekerne salat
Til 4 personer
800g multefilet med skind
2 kg friske tomater
3spsk. Tomat purè
2 fennikel
0,4 L hvidvin
Timian
2 fed Hvidløg
Svampe fra skoven
400g knækkede hvedekerner
1 rødløg
2 peberfrugter
Persille
1 citron
Lidt rugmel
En god olie
Fisken
Start med at skælle multen, hvis man skal kunne spise det sprøde skind er det meget vigtigt at skindet er helt fri for skæl. Skær multen i passende stykker ca. 200 g. pr. person til en hovedret.
Kog de knækkede hvede kerner som anvist på posen lige som ris. Når kernerne er møre skyld dem i rigeligt koldt vand og lad dem afdryppe i en sigte.
Fennikel tomat kompotten
Fri tomaterne og fenniklen fra stiklen og skær dem groft ud . Kog fenniklen mør i hvidvin og når de er møre og det meste af vinen er kogt ind , kommes tomater, hvidløg, timian ,salt, peber og tomatpuréen I og koges tyk og kraftig.
hvedekernesalaten
Snit fint rødløg, peberfrugt og persillen. vend det i kernerne og smag til med en god olie, citronsaft ,salt og peber og vend det hele sammen .
Kort før servering
Varm en pande med lidt olie. vend multen i lidt rugmel (kun skindsiden) steg multen med skindsiden nedad først ,til skindet er lækkert brunt og sprødt og krydder med salt og peber. Sammen med fisken kan steges lidt friske svampe på samme pande , så svampene suger det gyldnede smør .
Vend så fisken og træk panden fra varmen og lad fisken trække på panden i 2 minutter inden servering
Husk !! Multen er en sart fisk , som ikke tåler forlang tid på panden.
Velbekomme!
Med venlig hilsen
Brian Grensteen