Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK
orvis-helios-3

Orvis Helios 3 – derfor er den så suveræn

Orvis Helios 3 er landet

BESTIL DEN HER PÅ WEBSHOPPEN 

Præcis 10 år er gået siden Orvis revolutionerede fluestangsmarkedet med deres banebrydende Helios 1 stænger. Fluefiskerverdenen havde aldrig oplevet så lette, følsomme og velkastende stænger.

Orvis Helios 1
Helios 1 – stangserien der forbløffede en hel fluefiskerverden.

 

5 år efter fulgte Helios 2 . Af mange regnet for den mest fuldendte fluestang og en enorm succes.Til dato har Orvis solgt flere Helios 2 stænger end nogen anden stang-serie som de nogensinde har haft i programmet.

Helios 2 – en fantastisk stangserie.

 

 

Nu –  efter atter 5 års udvikling –  følger 3. generation  – og årene har været gode for Helios. 

Den nye 3’er vil forbløffe dig, og bevise at en 3’er faktisk kan være bedre end sine forgængere – meget bedre.

 Helios 3 findes 2 udgaver D og F modeller – det er dog ikke alle klasser der laves i begge flex varianter.

D- står for Distance. Hurtige potente stænger til fiskeri hvor lange og præcise kast er afgørende

F- står for Feel. Dybere i aktionen. Til det roligere kast og den perfekte præsentation af fluen.

Orvis Helios 3 er landet

Orvis har arbejdet stenhårdt med at forbedre 3 ting med Helios 3:

Præcision – vægt – og styrke.

 • Og alle 3 dele er lykkes til fulde. Så det som mange troede var umuligt – at forbedre den ellers næsten perfekte Helios 2 serie – er lykkes.

Nedenfor her finder du de mere tekniske og nørdede forklaringer på de 3 forbedringer.

Læs dem gerne, men egentlig er de ikke vigtige. Det handler jo om hvad du synes om den nye Helios 3. Vil du være ligeså begejstrer som os. Det kan kun en test jo vise. Derfor er du hermed inviteret til at lægger vejen forbi en af vores forretninger og prøver de nye Helios 3 på vores kastebane – uanset hvor du er i dit fluefiskerliv, så lover vi dig en unik oplevelse.

Præcision

Wyatt Earp – den berømte cowboy fra The Wild vest er manden bag ovenstående citat. Wyatt havde selvfølgelig sit ”arbejde” med pistolen i tankerne, men han beskrev faktisk også nøjagtigt hvad fluefiskeri går ud på.

 

Også fluekastet skal være præcist. I bagkastet, i vinklerne, i timingen, i afleveringen, i dobbelt trækket, i præsentationen af fluen – Præcision er alting.

 

 

Under et fluekast bøjer stangen ikke blot frem og tilbage – den svinger også uforudsigeligt både horisontalt og vertikalt under kastet. Svingninger som koster energi og mindsker din præcision på alle parametre. Problemet er velkendt blandt alle stangfabrikanter. For 20 år siden arbejde Orvis med indbyggede dæmpningsfibre i  deres Trident serie (navnet stammede fra de amerikanske ubåde i Trident-klassen som brugte de samme dæmpningsfibre).

Med lanceringen af Helios serien havde den vægtreducerende teknologi dog overhalet effekten af dæmpningsfibrene (en let stang svinger mindre i kastet end en tungere), og derfor blev Trident teknologien udfaset. Svingningerne i stangen var dog bestemt ikke væk – og Orvis satte sig derfor som opgave at stort set fjerne dem i Helios 3 stængerne.

Alle klinger bliver ovale i profilen når der kastes. Via præcise computermålinger er Helios 3 klingerne blevet forstærket på strategiske steder. Forstærkninger der drastisk reducerer klingens evne til at ovalliserer. Dermed bliver  de utilsigtet svingninger også mærkbart reduceret.

Orvis Helios 3 er landet

Og hvad betyder det så for mig..?

Mere af den energi du tilfører stangen ender ikke i svingninger men der hvor den reelt høre til – ude i linen. Det betyder at line tager en mere lige vej mod målet. Det giver længere mere præcise og ubesværede kast.

 Orvis Helios 3 er landet

Vægt

Det er fair at skelne mellem 2 former for vægt på en fluestang. – Egenvægten og svingvægten.

Egenvægten er simpel – det er stangens regulære vægt målt når den ligger på en brevvægt. Orvis satte for 10 år siden nye standarder for hvor lille en egenvægt en moderne fluestang kunne have med deres 1. generations Helios.  For at øge styrken i Helios  2 måtte Orvis gå lidt på kompromis og lade egenvægten stige. Tilgengæld ændrede de vægtfordelingen og gjorde svingvægten mindre.

Svingvægten siger noget om vægtfordelingen/balancen i stangen. Hvor let/tung føles den at svinge (kaste) med.  Jo lettere svingvægten er, jo bedre og mindre trættende føles stangen at kaste med. Stangen med den letteteste svingvægt er altid at foretrække.

Både Egenvægten og svingvægten er reduceret på Helios 3 stængerne – lidt af en bemærkelsesværdig præstation i betragtning af at Orvis i forvejen var førende.

Kender du den overraskende fornemmelse af at løfte fx en mælkekarton som du troede var fuld, men viste sig uventet let fordi den faktisk var tom..? Nøjagtig sådan vil du føle første gang du griber en Helios 3 – den både er lettere og føles lettere end du regner med.

 

Og hvad betyder det så for mig.

En let stang er vidunderlig at fiske med. Hvis svingvægten er lav så kan du kaste i timevis uden at blive træt i håndled, skuldre og underarm. Det giver dig bedre mulighed for at time dit bag- og fremkast perfekt, og i sidste ende gøre dig til en bedre fluekaster. En let stang giver desuden den bedste føling med stangspidsen. En detalje der er super vigtig ved præcisionsfiskeri med fx tørfluer/nymfer.

Vi har her i butikken allerede testet den nye Orvis Helios 3 stangserie… Tjek Jespers flotte 70 cm.´s Bækørred fra Alta i Norge

 

Styrke

Figuren nedenfor viser hvor meget de forskellige Helios generationer kan tåle af bøjning før de knækkede. Udviklingen er som det ses kun gået i positiv retning, og de nye Helios 3’er kan tage en ekstrem belastning. Samtidig er den ekstra indbuggede styrke i spidsen overfor slag (en vildfarende flue) som blev indført i Helios 2 bevaret

Og hvad betyder det så for mig.

En stærk men samtidig ekstrem let stang er en sjælden, men altid ønsket kombination. Alt andet end lige gør det jo at risikoen for en knækket stang er mindre – også selvom der sker et uheld.

 

 

 

Den hvide label

Helios 3 er en sort stang. Elegant Mat-sort klinge der ikke reflektere lyset, og med sorte beviklinger/hjulholder. Sort i sort – undtagen den nederste del hvor model nummer – logo m.m. findes. Det stykke er hvidt – meget hvidt. Orvis har satset lidt her og brudt med traditionerne. 

På lang afstand vil ingen vil være i tvivl om at den nye Helios stang har meldt sin ankomst når den dukker op blandt alle de andre mørke stænger derude

– Og hvad betyder det så for mig..?

Absolut ingentig – eller måske alting. Det er et kontroversielt design som du enten vil elske eller foragte. Inden du dømmer udfra billederne her, skal du dog se det i virkeligheden. Vi tror du faktisk vil synes det er et frækt og frisk pust til en verdensklasse stang.

Vi ses til en Helios 3 Demo 

BESTIL DEN HER PÅ WEBSHOPPEN 

 

5 comments

 1. Joerg Sader

  Hello Claus!

  Currently I’m fishing on the coast a 6-weight in 9 ” and also a 7-weight in 10 feet. Both wonderful rods. Until it gets really windy. And as you know, that happens more often than not. I saw in the film >Sea Trout Secrets 7< that you fish a Helios 3 among others. A rod that really interests me. Could you please tell me which one it is? Is it a 3D or 3F? And which line-class is it?

  Thank you very much for your feedback.

  Greetings from Germany and always tight lines

  Joerg

  1. Go Fishing

   Hello Joerg

   I use a Helios 3D 9′ 6 weight. The best seatrout rod i have ever used..

   All the best
   Claus

   1. Joerg Sader

    Hello, Claus!

    Thanks for your feedback! On my Douglas Sky 6-weight I fish the SA Mastery MPX – WF6. I can’t cast well with it in stronger winds. It lacks power. If you prefer to fish with the Orvis H3-3D in 6-weight it will have more power than mine. I should really think about buying another rod. Can you please give me a recommendation for a flyline that fits the 6-weight Orvis H3-3D? I prefer WF Line and not shooting heads. I am looking forward to your feedback.

    Best regards

    Joerg

    1. Claus Eriksen Go-Fishing

     Bedst WF line for the Helios and saltwater fishing is the Salmologic Shooter. 16 grams for the 6 weight rod.

     1. Joerg Sader

      Many thanks for your recommendation!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.