Indkøbskurv

Rekord fiskeri i Malaysia

foto22

Malaysia er nok et af de steder på jorden, hvor udviklingen foregår hurtigst. Her snakker vi kun hovedstaden Kuala Lumpur. Vores destination i Malaysia er et lille sted ved navn Rompin. Her, 5 – 6 timers kørsel fra hovedstaden, er der ikke nogen form for udvikling overhovedet.

 

Målet for turen er de mange fine sailfish, der befolker havet ud for Rompin.

Fiskeriet foregår i et stræde, der bare er 20 – 30 meter dybt. Gruppen består af 9 forventningsfulde fiskere og vi sejler i store både med kraftige motorer.

Året før har denne gruppe fanget 160 sailfish på 7 dage og rekorden her er på 199 sailfish på 5 dage, sat af en anden gruppe tidligere.

En hurtig melding fra skipper dæmpede forventningerne en smule:  “Der er kommet en kold strøm ind, og fiskeriet har ikke været så godt de sidste par uger. Det kolde vand har fået sailfishene til at yngle tidligere, så der er mange små sailfish i området, men de er svære at fange”.

Første fiskedag. Vores 3 både lå klar, vi sejler ca. 15 minutter, så er vi klar til at fange dagens baitfish.

Fiskeriet var jævnt hele dagen, vi fangede da også totalt 30 sail den dag, men vi var på den forkerte plads, der var for mange små i mellem.

Jeg afholdt et møde med skipperne, vi var alle enige om, i morgen skulle vi til øen, vel vidende at der er ca 1 times længere sejlads.

IMG_02712. fiskedag. Den første fisk vi fangede var på  ca. 30 kg. Det var afgjort bedre her, så vi bliver på pladsen. På min båd får vi et ordenligt hug, vores yngste mand er på, det er en meget stor fisk, jeg ser den  springe en gang.

Det er en stor fisk og lige som udløbet tager sin afslutning, siger hjulet et mærkeligt krrraaaak, lyd, gearet i hjulet er smadret. Skipper prøver at bremse hjulet med hånden, mens der fightes videre, det er ikke en løsning der holder,så jeg tager et hjul magen til, fra en anden stang på båden,  og beordrer skipper til at tage spolen af det hjul, som er smadret. Jeg afmonterer det smadrede hjul, påmonterer et frisk hjul på den fightende stang, fisken tager et udløb mere, mens at skipper holder spolen i hånden,  jeg slår bøjlen over, skipper sætter spolen på hjulet, fighten er i fuld gang igen og den ender lykkeligt, vi lander en stor flot 50 + sailfish, sikken en fight.

Vi afslutter dagen med totalt 40 fangede  sail på vores 3 både.

3 fiskedag. Vi var ret sikre på at vi nu havde fundet det rigtige spot, men fiskene kunne jo trække videre. Heldet var med os, der var stadig mange sail i området.

Alle var helt oppe at støde, de fleste havde ikke fanget sail før, så bare det at alle på daværende havde fanget mere end 8 hver, var jo stort.

En anden båd i vores gruppe, kunne ved dages afslutning berette om et haj angreb, der var under fighten.  En tigerhaj havde ædt en fightende sailfish og der var blevet ro i stangen, hvorefter den uheldige fisker kunne trække hovedet ind.

Dette satte en stopper for lysten til at hoppe i vandet for at tage et foto.

Dagen sluttede med totalt 32 sail.

4 fiskedag. Ender i en rekord, den båd jeg er på, vi fanger 19 sail den dag, den tidligere rekord, på den båd var 18 sail.

En anden båd i gruppen arbejder på at lave nogle anderledes billeder. Et af dem skulle være undervands med en sailfish, med en mand svømmende ved siden af.Der var dog en vis nervøsitet, efter det haj angreb. Det lykkes da at få taget billedet, men det blev ikke så godt.

Vi sluttede denne dag med  hele 49 sail. Så kan det vist ikke blive vildere, vores samlede score var nu efter 4 dages fiskeri på 151 sail. Vi skulle altså fange 49 sail den sidste dag også. Dette anså vi for umuligt, derfor blev vi enige om i 2 af bådene, at vi ville fiske lidt andet. Planen var at vi ville tæt på den ø,  vi fiskede rundt om, vi havde hørt af der kunne være GTer.

5 fiskedag. 2 både  følges af, på jagt efter  andre arter.

Vi fisker tæt på øen ind til kl. 12. Vi fanger da også lidt queenfish op til 8 kg. og lidt  spanske makrel, op til 6 kg. men ingen GTer.

Vi vælger derefter at bruge resten af dagen på sail.

Det er totalt gang i de store fisk i dag, jeg fisker som jeg har gjort hele ugen med popper. Jeg har  i løbet af ugen fanget nogle sailfish på poppers, men i dag gik de rigtig til dem.

Det er altid spænende at komme i havn og se hvad har de andre har fanget, og det står hurtigt klart for mig at vi har gjort det; vi har slået en rekord, vi har ikke bare slået èn rekord i dag, vi har slået hele 2 rekorder.

Den første rekord er 56 fangede sail på vores 3 både på en dags fiskeri.

Den anden rekord er flest fangede sailfish på 5 dages fiskeri, på vores 3 både.

Vi ender den 5. dag med at totalt at have fanget 207 sail.  Vaaaauuuuu, det er helt vildt, den tidligere rekord var på 199. Og det i sig selv er flot, men vi slår rekorden med hele 8 fisk. Godt gået drenge. Den aften fejrede vi vores sejr. Skåååååll.

foto111

De sidste 2 dage fiskede vi nærmest, som var vi over skyerne, det gjorde ikke så meget hvis det ikke lige lykkes, det vi havde gang i. Vi havde bare slået 5 dags rekorden, det var alle ret tilfredse med.

Den sidste dag skulle det så lykkes med det undervands foto. I iveren efter at få billedet i go pro, endte det da også med en mistet I phone 5. Den lå lige i lommen, da man sprang i vandet, og nu  ligger den på havets bund, ærgerligt. Men billedet det lykkes, så kan en mistet telefon ikke ødelægge det gode humør.

Vi ender totalt på 264 sailfish i alt fanget på 3 både ved 7 dages fiskeri.  Og alle fik styret deres lyst til ris og kylling.

Mon ikke der kommer en tur mere til næste år.

Robin Birch

IMG_0604

foto

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0577

IMG_0448

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis forsendelse

På alle køb over 500 DKK.
Shipping within EU only 99 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.

Psst, er du lystfisker?

Ja? Så har vi et super godt tip til dig!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores eksklusive Go-Fishing SUPERPRIS tilbud, hver uge og før alle andre!

Hey there!

Please choose your preferred language:

For customers outside the European Union

If you’re shopping from a non-EU IP address, Danish VAT (25%) is automatically deducted from all prices in our webshop. In case we can’t verify your IP address as non-EU IP address, Danish VAT will be deducted once the final shipping destination is selected in the checkout flow.

Worldwide shipping is always only DKK 99.