Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Respekt for Flexistripperen

Der findes efterhånden mange linekurve på markedet. Jeg bruger stadig min gamle Orvis på kysten og finder den fremragende. Få nogle år siden prøvede jeg dog et alternativ. En Flexistripper. En plastplade med nogle bløde gummipinde der fangede linen. Jeg var ikke imponeret.

Jeg kunne godt få øje på ideen der lå bag, men til mit kystfiskeri duede den ikke rigtig. Den glatte nylonskydeline gled let af på gummipindende, bølgeskulp slog over den og lavede mindre kaos, og desuden var Flexistripperen ganske enkelt for lille til at håndterer de mange meter skydeline der bruges på kysten. Derfor blev Flexistripperen kasseret i min verden, og jeg har nok efterfølgende latterliggjort den en smule i ny og næ.

Du kender det. Et godt kast ødelægges af at man fanger en eller anden grønsag langs å-bredden

Men nu har jeg ændret mening. Flexistripperen er stadig ikke det bedste valg til kysten, men hold da fast hvor er den genial ved åen…

På en tur til Skjern Å forleden monterede min gode ven Lars pludselig en Flexistripper om sin tynde krop. Jeg tænkte mit, men for ikke at ødelægge den gode stemning så holdt jeg mine hånelige bemærkninger tilbage. Gudskelov for det…

Som dagen skred frem, gik jeg mere og mere i sort over at min line ustandselig sad fast i græs, blomster, kokasser, grene og alt muligt andet spændende langs bredden. 8 ud af 10 kast blev spoleret hvis jeg ikke var opmærksom.

Lars derimod fløj nærmest afsted over engene og havde  ingen problemer med bevoksningen. Hans Flexistripper var tilsyneladende løsning.

Sidst på dagen ydmygede jeg mig til at spørge om jeg lige måtte låne den, og efter 2 kast var jeg omvendt. Den løser ALLE line-problemer man går og har langs åen, og den linemængde man bruger i en dansk å er sjældent større, end at Flexistripperen snildt kan håndtere den.

Jeg er nu blevet Flexistripper ejer, og min seneste tur til åen var en sand fornøjelse. Ønsk dig en i julegave eller køb inden sæson i åen er slut.

Kr. 499,- virker godt nok som mange penge, men det er en problemknuser af rang der vil helt sikkert gøre dig til en lykkeligere fluefisker.

Sammenlignet med andre “hjælpemidler” i plast og gummi fra andre brancher så er prisen på Flexistripperen forøvrigt  ikke skæmmende.

Vi ses ved åen (det er mig med Flexistripperen)

Claus

2 comments

  1. Flexistripperen er bare genial, bruger også min på kysten uden problemer og Orvis baljen har jeg solgt!

  2. Flexistrippern är grym, till allt flugfiske även när man fiskar från båt, har provat många varianter av linkorgar innan Flexistrippern men alla ligger o samlar damm i garaget….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.