Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Sandeel Lærlingen – Overspringerens livret

Vi har i nogle år hos Go fishing kørt med en række speciale farver af den populære Sandeel wobler fra Savage Gear. Farver vi selv mener er de perfekte til at fange havørreder.

Da Claus i sin tid præsenterede os for ideen og spurgte om vi havde input til farver, var jeg ikke i tvivl. Det har altid undret mig at den originale Sandeel wobler ikke er lavet i en klassisk rød sort. Den rød sorte farve har gennem mange år været populær, men måske er farvekombinationen gået lidt i glemmebogen hos mange, hvilket jeg jo mener, er en stor fejl. Det kom da også til syne da jeg sagde til chefen at en rød sort sandeel skulle være en del af den nye kollektion af farver.

”Der sguda ingen der fisker rød sort mere, vi sælger aldrig den farve af andre modeller, hvorfor skulle vi så gøre det i den?”

Det var svaret jeg fik, hvorefter jeg selvfølgelig stærkt argumenterede for hvorfor den farve er et must have i grejboksen. Til aften/nat fiskeri om sommeren er farven uundværlig, men om vinteren er den virkelig giftig, det skinner i hvert fald en del igennem i min egen vinterboks.

Klik på linket her for at se Lærlingfarven, samt alle de andre fede farver vi har fået lavet

Jeg har før i tiden brugt et almindeligt søm i 22 gram, det kaster utroligt godt og har bare en rigtig fed vuggende gang som tit er det der skal til for at overliste svære og kolde vinterørreder. Mit eneste problem var bare at jeg tit havde følgere som ikke tog agnen men blot fulgte efter, Sømmet kunne simpelthen ikke tages langsomt nok retur. Hvorefter jeg så begyndte at få flere af de fisk ved at skifte til Sandeel, som generelt går højere i vandet og nemmere kan fiskes med lange spinstop og lav indspindingshastighed.

Der manglede stadig noget, for jovist jeg fangede fisk, men ikke nævneværdigt flere end før hvor jeg fiskede med sømmet. Måske fordi jeg brugte mere naturlige farver end før, den originale sandeel fås nemlig ikke i de helt hidsige farver. Sandeelen er eminent, og måske den bedste allround wobler der er lavet til havørredfiskeri, så hvorfor ikke få kombineret min yndlings wobler med min yndlings vinterfarve nu jeg havde chancen.

Claus blev overbevist, dog stadig med en hvis skepsis for projektet. Sørme om det så ikke skulle vise sig at vi havde totalt udsolgt ugen efter vi modtog de nye farver KUN i den rød sorte model. Salget viste at der måske var et større behov derude på netop den farve kombination end først antaget.

Med til historien hører det til at jeg i samme årrække var jeg under uddannelse og var butikkens lærling. Så lige at trumfe chefen og få ret, det gav altså lige et ekstra selvtillidsboost.

Chefen bøjede sig, døbte farven Lærlingen og  bestilte en ny bunke hjem. Resten er historie.

Fisk den korrekt - forskellen på succes og fiasko

I princippet er det jo bare en sandeel, men farven og hastigheden har alt at sige når man skal fange havørreder i de kolde måneder!

Det er utroligt vigtigt ikke at tage sin wobler for hurtigt hjem, i foråret og efteråret er det ikke super vigtigt, hvis bare man husker spinstop. Om sommeren er det lige modsat, for her kan den ikke fiskes for hurtigt.

Nu handler det bare om hvordan jeg bruger lige netop Sandeel wobleren i Lærling farven. Det er uden sammenligning den mest effektive agn jeg har fisket med i vintermånederne, hvis man bare fisker den rigtigt.

 

 

Fisk den ultra langsomt, så wobleren kun lige har den vuggende gang og så husk for alt i verden at lave spinstop hver 7/8. omdrejning, det er så tit efter et spinstop at fisken samler den op!

For at det ikke skal være løgn lykkedes det mig også i januar 2022 at fange min største blankfisk til dato på Djursland, en smuk fisk på 69cm der endnu engang understeger hvor fantastisk Lærling wobleren er i de kolde måneder. Faktisk var samme januar måned min bedste vintermåned nogensinde på Djursland, måske fordi jeg fiskede med lærlingen, måske ikke. Jeg kan i hvert fald med garanti sige at den er både første og andet valget for mit vedkommende fremover når temperaturen er helt nede og skrabe.

Håber i vil tage den til jer og give den et skud! Knæk og bræk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.