Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK
Line-Thru-Sandeel_Salt_Savage-Gear

Savage Gear Sandeel specialfarver – derfor

Savage Gear Line Thru Sandeel

Savagear lancerede deres Sandeel kystwobler i foråret 2017, og sjældent har vi oplevet sådan en omgående succes for et kystagn. Først skulle alle lige have en enkelt for at prøve, men meget hurtigt kom førstegangskøberen tilbage efter flere. De fangede nemlig fisk de Sandeel woblere – mange fisk. Idag er Sandeel’en vores suverænt mest solgte kystagn – og det er selvfølgelig ikke uden grund.

Line-Thru-Sandeel_Salt_Savage-Gear

Savage Gear Line Thru Sandeel

En blyant med krog...!

Vi fik præsenteret prototyperne 7 -8 måneder før den kom i handlen, og var, for at være helt ærlige, ikke særligt imponeret. Sandeel’en lignede jo nærmest bare en malet blyant med hul igennem. Jo, jo ligheden med en ægte tobis var da til at få øje på, men historien har for længe siden vist at en fuldstændig naturtro kopi af et byttedyr  ikke nødvendigvis gør et agn til noget ekstraordinært. Så det troede vi vi heller ikke Sandeel’en ville være – sjældent har vi da taget så meget fejl.

Du kan se alle vores sandeel farver og bestille dem i vores Go-Fishing webshop – her..

Du kan se alle vores sandeel farver og bestille dem i vores Go-Fishing webshop – her..

De første erfaringer

Savage Gear line Thru Sandeel er dens fuld navn. Frit oversat en tobis gennemløbswobler. Vi kalder den nu bare Sandeel – eller på fynsk åålen. (ikke at forveksle med en mere farverig cigarrygende filmproducent)

God ven af huset og testfisker for Savagear, Lars Kyhnau havde i efteråret 2016 testet åålen  Han snakkede så godt om den nye “blyant” at vi trods vores første skepsis tog lidt Sandeel’s hjem.

Fra Lars Kyhnau’s de første testture med Sandeelen. Da var den stadig hemmelig for os andre – så vi måtte kun se krogen….

... eller der var censur bjælke på…..

Den første farve der blev leveret var en sølv med sort ryg og sort bug – en kedelig og helt håbløs tobisfarve, men for hulen hvor den fangede fisk alligevel.  Vi vover den påstand at alle der gav den er seriøs chance fik succes.

Senere på foråret kom Seatrout Open – og det virkede som om at halvdelen af alle fisk var fanget på Sandeel’en. Den har samme effekt på fisk som udstillingsvinduet hos bageren har på os andre.

Ligheden med det naturlige forbillede, sammenhængende med woblerens helt rigtige svæv og gang i vandet, ramte lige plet.

Det er simpelthen et agn som alle havørrederne skal hen og kikke på. Samtidig er den så let at fiske med. Kast ud (og den kaster rigtig godt) og spin rask ind. Du kan ikke fiske Sandeel’en forkert, og den behøver ingen fancy bevægelser med stangen. Spinstop, jigging, eller andet halløj.

Sandeel’en fisker faktisk bedst når den kommer med et jævnt men hurtigt glid gennem vandet.

Men der var lige det med farverne. Nogle fra standard programmet var rigtig fine, men vi følte at vi manglede flere valgmuligheder. Det samme følte kystfiskergutterne hos Jagt & Fiskerimagasinet i København.

Heldigvis er Savage Gear og manden bag Mads Grosell meget lydhør overfor nye ideer – især hvis de kommer grundet erfaring direkte fra fiskevandet. Så vi 2 forretninger og Mads gik igang med at udvikle 6 nye farver, der sammen med nogle af standardfarverne ville fuldende serien og gøre Sandeel’en til et kystagn, der kunne fiskes med under stort alle situationer, og hele året rundt. Vi var fra start enige om, at det ikke bare skulle være nogle smarte cirkusfarver som blot så godt ud når de hang på væggen. Nej, det skulle være farver skabt til særlige fiskesituationer for øje. Baseret på de voldsomt mange timers kysterfaringen som folkene i vores 2 forretninger sammen med Mads Grosell havde.

Læs om hvordan og til hvad de forskellige farver er tiltænkt herunder.

Du kan købe line thru sandeel via vores webshop lige her!

Savage Gear Sandeel - Motor Oil

Skal du med god afstand mellem hvert kast affiske en lang kyststrækning i en fart med en (næsten) naturtro tobis imitiation. Så er Sandeel’en i farven Motor Oil dit førstevalg. Lidt mere flash og farve end Sandeel Ghost farven og dermed bedre synlighed i vandet. Igen en standard farve, som vi hurtigt blev enige om gik under mottoet: If it’s working – don’t fix it….

Savage Gear Sandeel - Matt white tobis

De 2 ovenstående tobisfarver en begge ret gennemskinnelige (ligesom den ægte vare), og med reflekterende sider. Perfekte til kystfiskeri under forhold med klart vand og godt lys. Men hvis du fisker i let grumset vand eller på mørke overskyede dage (også morgen og aften) hvor der ikke er meget lys at reflektere, så vil en massiv mat farve syne af mere i vandet. Og at havørred kan se vores agn er jo første krav for et hug. Derfor er denne farve det bedste valg under dårlige lysforhold. Har desuden været en suveræn vinterfarve. Hvid er altid godt i koldt vand.

Go-Fishing specialfarven mat/hvid klar til pakning og rejsen til Danmark – Mads Grosell foto

Claus Eriksen fik selv en august dag sidste sommer bevis for hvor giftig de naturtro Sandeel’s kan være:

“Min søn Oliver og jeg var med Thomas Hansen på en solskinstur i hans båd. Vi kastefiskede alle de gode rev på østsiden af Hindsholm. Oliver og jeg fiskede med Sandeel’s. Thomas med hans favorit blink Stripperen. Thomas er den skrappeste havørredspinnefisker jeg kender, og altid, når vi er ude med spinnestangen så saver han mig fuldstændig over, og får dobbelt så mange kontakter som mig. Denne augustdag var dog anderledes, Forstået på den måde, at Oliver og jeg på hver eneste rev vi besøgte havde kontakt, følgere og hug på Sandeel wobleren. Det virkede som om at samtlige havørreder store som små, farvede og blanke lige skulle hen og markere på tobiswobleren. De huggede bestemt ikke alle, men de viste interesse. Thomas kunne slet ikke holde den samme intensitet på Stripperen, tilgengæld fik han flere regulære hug på blinket. Så da dagen var omme, havde han vist alligevel landet flest fisk, men Oliver og jeg havde suverænt haft flest kontakter. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det var endt hvis Thomas havde fisket med Sandeel’en også.

Oliver med fin augustørred der heller ikke kunne stå for Sandeelen[/caption]

Det var den 19 grams version vi primært fiskede med, men på et tidpunkt mistede jeg min i et kluntet kast, og havde efterfølgende kun en 27 grams at fortsætte med. Havørrederne var ligeglade. Det virkede faktisk som om, at de var endnu mere lune på den store. Selv 35 cm’s fisk hamrede på”.

Hvilken Savage Gear Sandeel er bedste 15 - 19 eller 27 gram...?

Kysttobiser er store – optil + 30 cm for den største art Kongetobisen. Havørrederne forventer derfor noget solidt, når tobisjagten er i fuld gang (primært april – oktober), og faktisk kan de derfor visse dage totalt ignorere mindre fødedyr/agn. Fisker du derfor med Sandeel’en for at imiterer de ægte tobiser, så vælg en stor version. Minimum 19 grams versionen – gerne 27 gram’eren som også er den model i serien der går absolut bedst i vandet. Sandeel wobleren kan dog også imitere andre og mindre fødefisk. Fx. hundestejler og kutlinger, og her er den lille 15 grams giftig.

Men tilbage til farverne – først de 3 helt nye 2018 farver

Savage Gear Sandeel - Specialfarverne

3 nye super spændende specialfarver skabt af gutterne fra Jagt & Fiskerimagasinet. Vi har af gode grunde ikke prøvet dem så meget endnu, men har særlig fidus til farve Black og Copper UV når fjorden vågner. Der er ikke mange tobiser i den inderste del af fjordene. Derfor består havørredens kost mere af kutlinger, ålekvabber og børsteorm. Black/Copper farven rammer lige i plet der, og især den lille 15 grams version vil helt sikkert blive en forårs topscore netop i den farve.

Transluminum er også en meget spændende farve. På sjælland har sølvblink altid været blandt de bedste. Blink pålagt ægte sølv vel at mærke. Ægte sølv giver et helt særligt mat reflekterende sølvskær som havørrederne elsker. Mange af de dygtigste Stevns og Møn fiskere der kun fisker med forsølvede blink. Transluminum farven har netop det rette sølvskær og bliver helt sikkert giftig. Jeg tror der er nogle inkarnerede “sølvblink” fiskere der kommer til at fiske meget med wobler fremover.

De 3 Go-Fishing specialfarver vi lancerede sidste år er allerede blevet bestsellers.

Savage Gear Sandeel - Specialfarven - Brown Ghost

Kobber høre efteråret til. Der er visse dage hvor kun kobberfarvede agn kan få havørreden til at reagere. Så selvfølgelig skulle der en kobberfarvet sandeel ind i programmet. Efteråret 2017 viste også at det var et godt valg. Fangsterne strømmede ind på netop denne specialfarve. En must have farve ihvertfald fra september til jul. Men det er nu ikke kun en efterårsfarve. Brune byttedyr som Tangspræl, kutlinger og ålekvabber er på havørredmenuen året rundt.

Savage Gear Sandeel - Specialfarven - Black/Glow

Go-Fishing Special SAVAGE GEAR 3D LINE THRU SANDEEL

Denne mærkelig farve er skabt til natfiskeri hvor en sort wobler ses tydeligst som silhuet med den trods alt lyser nattehimmel. Den lyse ryg gør derimod wobleren mere synlig for dig når du kikker ned på den mørke havoverflade. Ideen er ikke ny. For 20 år siden fik vi, på det tidspunkt hotteste kystwobler, Puklen malet med sort bug og hvid ryg netop til natfiskeri, og den farvesammensætning var helt suveræn.

Puklen vs. Black/Glow Sandeel. 2 gennerationer af natwoblere mødes….

Sandeel’en fisker højt i vandet og derfor et oplagt natagn. At sommeren så også er højsæson for kysttobiserne og havørredere der jager dem gør jo heller ikke en perfekt tobiswobler mindre interessant. Brug gerne den 27 grams til netop dette fiskeri – om natten kan agnen sjældent blive for store.

Black/glow er som skrevet tiltænkt natfiskeri, men lidt uventet har farven også vist sig uhyggelig i mindst 3 andre situationer:

1 – Når de stor sort/blå børsteorme sværmer i foråret. Størrelsen på woblere passer med ormene. Farven nogenlunde. Formen ikke – men havørreden er ligeglad de elsker den sorte wobler når der er orm i vandet.

2 – Til hvidt vand – altså når kystvandet er farvet mere eller mindre hvidt af ler eller andet svæv. Den sorte wobler giver da den bedste kontrast og ses meget tydeligt.

3 – Som provokations agn. Især om efteråret. Hvis ørreden er svær at lokke så prøv den sorte. Selv i sprit klart vand kan den udløse nogle voldsomme reaktioner. Tidligere sagde vi at fluo. rød/orange var provokationsfarverne. Sort er måske endnu bedre…

Savage Gear Sandeel - Specialfarven - Black/red UV

I standardprogrammet findes en farve søv/sort. Det var den farve der først blev leveret og faktisk startede det helt. Den er sort på både mave og ryg – ikke særlig tobisagtigt. Skifter vi den sorte bug med med en UV rød så giver det derimod mere mening. Hundestejler var nøgleordet. Når hundestejle fatter kommer i gydedragt, så bliver han sort på ryggen – sølv på siden og ildrød på mavsen. Viola.  Den lille 15 grams Sandeel rammer fuldstændig plet… Det har så yderligere vist sig at kombinationen sort/sølv/rød bestemt ikke er at kimse af udenfor hundestejlernes gydesæson. Farven har fisket godt året rundt, men har nok især været god på mørke overskyede dage hvor den rød bug lyser godt op. En outsider der altid er et forsøg værd.

Mads Grosell – manden bag Savage gear med et pragtfuld eksemplar af en havørred, der er et bevis for at hans Sandeel i den grad virker…

Alle Sandeel’s levers med monterings perler, oval springring samt enkelt- og 3-krog af meget høj kvalitet. Hvilken du vælger er en smagssag, men den går mest livligt i vandet når den monteres med enkeltkrogen.

Har du fået mod på at prøve en Savege Gear Sandeel i en af vores specialfarver, så kik forbi en af vores butikker eller bestil et par med det samme her – vi sender så du kan fiske med dem i overmorgen (hvis det er altså ikke lige er weekend)..

Sandeel er ikke kun til havørreder...

 

Alle fisk der elsker tobiser elsker også Sandeel’en. Havbars, makrel, hornfisk og torsk er den super effektiv til på vores bredegrader.

I troperne har vi haft succes med den til alt fra små tun over barracudaer til hajer..

Kanon wobler til Barracuda er den 27 grams sandeel – husk stålforfang..

Og så lige til sidst. - et par helt særlige Seatrout Open Sandeel specialfarver

Som sagt så er alle  specialfarverne på vores Sandeel skabt udfra erfaring og reelle fiskesituationer. Ingen pjat og pjank – ingen cirkusfarver til at fange lystfiskere og ikke nødvendigvis fisk, ingen fjant og fjas.. – og dog…

Vi kunne ikke dy os for at lave et par særlige Sandeel’s i forbindelse med Seatrout Open 2018. Virkelig specialfarver med masser af pompt og pragt (det er jo nogle festlige weekender). Disse wobler kommer ikke i handlen, men er kun til dem der tilmelder sig Seatrout Open – måske som samlerobjekt.

  

Læs meget mere om Seatrout Open ved at klikke her.

Lars Kyhnau forstod selvfølgelig ikke at Seatrout Open Sandeel’s var til pynt og ikke til fisk… han har fået en ny favorit farve..
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.