Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Tanker vedr. Seatrout Open

Så er Seatrout open atter veloverstået, og hvilken runde!

Jeg havde en fornemmelse af at vi dennegang ville rammen den lige i r…., den kolde marts måned samt den lidt tidligere konkurrence dato slog igennem, og Seatrout Open blev i år afviklet i måske den fiskerigeste weekend af alle.

341 deltagere indvejede 149 havørreder. Det er imponerende, fordi stort set alle der havde fanget en fisk også havde fanget flere. Weekend fangster på 8 – 12 havørreder var reglen. 15 – 25 stk. var der flere der kunne prale af, og en lille håndfuld af de hårde drenge rundede 40 – 50havørreder over de 3 dage. Det er suverænt, og vidner om hvor fantastisk det fynske havørredfiskeri reelt er når godt fiskevejr, højsæson og ihærdige indsatser tørner sammen.

Der var utrolige mængder af nedfaldsfisk. Mange blev indvejet, og mange mange flere blev genudsat. Debatten om de indvejede nedfaldsfisk blussede som forventet, og især på et tidspunkt, da top 3 udelukkende var besat af nedgængere.

Debat er altid godt, men personligt mener jeg at den årlig tilbagevendende forårs debat omkring nedfaldsfisk er noget hysterisk. Selv fanger jeg blankfisk nok over en sæson, så jeg gider ikke at hjemtage nedfaldsfisk, da det er en ringere spisefisk, men ikke alle fanger mange havørreder, og jeg har det helt fint med at de nappe en nedgænger med hjem ind imellem. Sker det ydermere i en konkurrence weekend, og fangeren vinder en præmie. Så synes jeg egentlig bare det er dobbelt fint.

Alligevel indfører vi næste år en eller anden form for konditionstabel til Seatrout Open forår 2009. Det skyldes at alle sandelig ikke har samme holdning som jeg. I konkurrence- weekenden kørte debatten lystigt i diverse netforum. 

Her tales b.la.  om skandale, svineri og at man måske bør finde andre steder at handle sit fiskegrej.
Det er jo ikke sådan en omtale man som øverste ansvarlig ønsker, når man netop har bedt sine medarbejdere om at droppe famillien og den private fisketur i en weekend til fordel for at komme 13 timer på arbejde tre dage i træk!!

Så hellere indføre en konditionstabel, som alle deltagere sikkert har forståelse for.

Men nu er det med konditiontabel noget pudsigt noget. efter en nøjere gennemgang af alle indvejningsseddler kom vi frem til at 53 af 149 indvejede fisk ikke ville opfylde en konditionsfaktor på 1. Af de 53 fisk, var 26 under 50 cm. Jeg så ikke dem alle, men jeg så ingen nedfaldsfisk under 50 cm til indvejning. Jeg så derimod mange slanke grønlænder, som jeg kender fra b.la. Storbæltskysten. De små ørreder der overvintre i det frie salt vand har ikke meget sul på kroppen efter en kold vinter, men det er ikke det samme som en nedfaldsfisk.

Personlig indvejede jeg to fisk lige efter hinanden. Den første fra fjorden var 45,5 cm og vejede utrolige 1,55 kg. Den næste, der var fanget ved Bøgebjerg, var 48 cm og vejede 0,9 kg. Den første var fed med et brunligt skær, den sidste var tynd med løse skæl og de skarpeste finner. Begge var i mine øjne pragteksemplarer på hver deres måde.

Vi ses til Seatrout Open efterår 2008

Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.