Indkøbskurv

Vejen til Cuba åbner snart for amerikanske saltvandsfluefiskere.

Det er bla. Permit som denne Cuba lokker med.
Det er bla. Permit som denne Cuba lokker med.

Måske har du set i medierne at den ældgamle strid mellem Cuba og USA er ved at kølne af. Striden er efterhånden så gammel at de færreste reelt kan huske hvad den går ud på, og langt de fleste indbyggere i begge lande synes det er noget pjat.

68531406

Derfor har præsident Obama og Raul Castro taget de første snak om hvordan de to lande skal blive gode venner igen. Godt for Cuba, godt for USA, godt for verdensfreden, godt for menneskeligheden – men skidt for os Danske med saltvandsflue bacillerne i årene og verdens højeste skattetryk.

IMGP0427

Cuba har været lukket land for amerikanske lystfiskere. Mens vi europære og canadierne har boltret os i det fantastiske fiskevand som Cuba byder på har de anslåede 3 mil. amerikanske lystfiskere stået lige over på den anden side og kikket misundeligt til.

Selvfølgelig har de haft masser af andre muligheder på Bahamas, Belize, Mexico eller hos dem selv på Florida Keys, men vi ved jo godt at det forbudte er altid det meste spændende.

Mindst 100 bonefish langs en af de skønne strande på Cayo Cruze
Mindst 100 bonefish langs en af de skønne strande på Cayo Cruze

Den 17. december 2014 blev der allerede lempet lidt på rejsereglerne for amerikanere der gerne vil til Cuba. 12 definerede grunde (b.la. familie, sportsrejser, journalister og forskere) tillader nu amerikanske statsborger frit at rejse til Cuba.

Ingen af de 12 grunde kan ferie eller fluefiskeri dækkes ind under, men rygterne svirre om at allerede til september iår vil der bliver åbnet yderligere op.

Forleden faldt jeg over en artikel i et lille amerikanske fluefiskere tidsskrift Angling Trade. Her fortæller Jim Kluge – direktøren for et af USA’s største fiskerejsefirmaer Yellow Dog Fly Fishingom hvordan deres telefon linie nærmest gik ned da nyhed om lempelserne spredte sig i den amerikanske fluefiskerverden

IMGP2407Alle ville afsted – og det kunne kun gå for langsomt. Endnu er det ikke muligt men det bliver det snart fortæller Jim og gør samtidig opmærksom på at hans rejsefirma er i kontakt med udbydere af fiskeriet på Cuba og har hele setuppet klar. Han venter bare på at trykke på startknappen og fra 1. dag det bliver muligt, sende de kunder afsted til det forjættede fluefiskerland Cuba.

Men hvad vedkommer det egentlig os..? Vi kan jo bare tage af sted når vi vil og vi er vel stadig velkommende..?

Helt klart – JA – det store spørgsmål er bare om vi får råd.

Det er ikke svært at regne ud hvem Yellow Dog har kontakt med. Italienske Avalon sidder vel på 70 – 80 % af det bedste saltvandsfiskeri på Cuba – deres operation er ganske professionel og den har kørt i mange år.

Men destinationerne er små og guider samt både få – Hvis Avalon har fuldt booket på alle deres lodges. Bruger alle tilgængelige både og guider så vil jeg anslå at de har ca. 100 fluefiskere i sving pr. uge på hele Cuba – eller omkring 5000 om året, og her er ikke engang taget hensyn til lavsæson, hurricane sæson hvor der normalt lukkes ned o.lig.

Det anslås at der findes 3 mill. aktive fluefiskere i USA. Hvis blot 0,5 % af dem drømmer om et Cuba eventyr så vælter regnestykket – der er simpelthen ikke plads. Og hvad sker der med priserne når efterspørgslen er større end udbuddet…?

Det er altså et kæmpe potentiale der åbner sig for Cuba’s fiskeri når amerikanske lystfiskere får lov – og det sker snart.

IMGP0287

Ydermere ligger de to lande så tæt på hinanden at rejseomkostningerne bliver små. En flytur fra Miami til Havanna kommer til at tage en halv time og koste små penge. Amerikanerne er sågar ved at forberede færgefart på samme rute til endnu færre penge.

Så det korte og lange er at selvfølgelig vil vi kunne komme til Cuba i fremtiden – fiskeriet vil nok også stadig være enestående men de i forvejen høje priser vil eksplodere – og der vil gå mange-mange år inden det hele finde et normalt leje igen. Hvordan Cuba så vil reagere som land når amerikanske turister med mange dollars på lommen komme med færgen det tør jeg slet ikke spå om.

IMGP1764

Prisshowet er allerede startet. Til Go-Fishing’s og Getaway tours kommende Cuba ture var det ingen problem at få aftalt en pris med Avalon for 2015 – men Avalon ville ikke ud med en 2016 pris. Den kom de først med efter hårdt pres. En evt. 2017 pris nægter de at give. De lurepasser, og vil ikke love nogle europærer en fast pris, hvis de pludselig kan få det dobbelte fra amerikanske gæste.

Så hvis du drømmer og spare sammen til et Cuba eventyr så er det NU du skal slå til….

 

Der er i skrivende stund  4 – 6 pladser ledige på hver tur. Priserne for 2015 og 2016 er vi sikre på, men kun fremtiden kan svare på, om det bliver de 2 sidste ture til Cuba’s fantastiske saltvandsflats..

Vil du med..? Så mødes vi i Havanna

Claus

IMGP1613

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis forsendelse

På alle køb over 500 DKK.
Shipping within EU only 99 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.

Psst, er du lystfisker?

Ja? Så har vi et super godt tip til dig!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores eksklusive Go-Fishing SUPERPRIS tilbud, hver uge og før alle andre!

Hey there!

Please choose your preferred language:

For customers outside the European Union

If you’re shopping from a non-EU IP address, Danish VAT (25%) is automatically deducted from all prices in our webshop. In case we can’t verify your IP address as non-EU IP address, Danish VAT will be deducted once the final shipping destination is selected in the checkout flow.

Worldwide shipping is always only DKK 99.