Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK

Velkommen til de blanke

Det fynske efterårsfiskeri har som forventet været rigtig godt. Præget af mange ret små blanke fisk og rigtig mange mere eller mindre farvede fisk i alle størrelser. Thomas Hansen’s Odense fjord kæmpe som et ekstremt eksempel. 

Blanke fisk over målet har der dog ikke været mange af – og det er faktisk helt normalt fra august til og med oktober. I løbet af november plejer det at ændre sig. Da forsvinder de farvede fisk (sjovt nok stort set samtidig med at fredningen går ind på dem..!), og pludselig dukker der blanke op langs alle kyster. Det skifte er i fuld gang lige nu.

Fra ca. 1. november noterede jeg, at mine venners Facebook opdateringer med havørred-billeder ændrede sig i løbet af en kort periode. Fra stort set kun farvede til blanke fisk. Et billede der gentager sig hvert år.

Samme mønster ses på i Facebook gruppen Havørredfisker på Fyn. Det er en god gruppe at være medlem af, hvis man vil følge med i hvad der rør sig på de Fynske kyster. Prøv at scrolle tilbage i tide, og se hvordan de nyeste rapporter indeholder blanke fisk – ældre hovedsageligt farvede. Det jeg undre mig over hvert år er hvor de blanke har gemt sig i starten af efteråret. En fisk der er lynende blank nu var jo også blank for en måned siden eller..? Mit bedste bud er at de opholder sig udenfor vores rækkevidde og først bliver kystnære når vandtemperaturen falder.

Forleden fik jeg selv syn for sagen. I løbet af efteråret har jeg et par gange besøgt Dinestrup Strand syd for Kerteminde og haft fint fiskeri. Mest ganske små blanke fisk (nogle på grænsen til smolt) og enkelte større farvede. Den ene dag havde jeg P4 Fyn med til en gang havørredfiskeri i radioen (jo – det kunne godt lade sig gøre..) – se/hør hvad der kom ud af det her. Den dag var mønsteret det samme som de foregående.

Men så i går – d. 10 . november – slog jeg forbi pladsen igen.

Egentlig var det min plan at den skulle fiskes først, og så videre til nogle andre pladser senere – men jeg nåede aldrig andet end Dinestrup. Der var nemlig virkelig gang i fiskeriet – og nu kun med blanke flotte fisk i god størrelse. 5 smukke sølvskinnende tyksakker var oppe og vende. Alle solidt over målet med en 55 cm’s på toppen, der som den eneste måtte lade livet. Væk var de farvede og væk var de små – de sidste skal nu nok dukke op igen..

 Den kommende tid vil den tendens fortsætte. Først ude på den åbne kyst, men også snart i fjordene. Måske vil det føles som om der er lidt færre fisk (det er der også – mange er jo gået i åen), til gengæld er det nogle af årets smukkeste havørreder du fanger fra nu, og frem imod nytår.

Vi ses derude

Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.