Indkøbskurv
Gratis fragt til pakkeshop i DK, på alle køb over 500 DKK
Winter Shrimp

Winter Shrimp – En vinter kystflue

Winter Shrimp – En vinter kystflue

Vinteren er i den grad over os! For nogle betyder det fiskepause, hvor flueæskerne fyldes op og der drømmes om forårets sølvbomber, der spiser sig fede i børsteorm, tobiser osv. For andre er det lig med knirkende sne under vadestøvlerne, varm kaffe i termokanden og fleece… masser af fleece!

 

Hvis du som mig hører til den sidste kategori, så vil jeg gerne dele et super hot fluemønster, som er top aktuelt netop nu og som jeg har haft rigtig god succes med siden slutningen af november. Uanset om du er på jagt efter grønlænderstimerne i fjordens brakke vand, eller går efter den store overspringer på yderkysten, så er denne flue virkelig giftig.

Den opfylder nogle af de vigtigste krav, jeg har til en god vinterflue:

1.     Fluorescens – Bagkrop, munddele, følehorn og øjne er kraftigt fluorescerende og SLF dubbingen og Speyfjeren danner en, nærmest gennemsigtig hinde omkring denne, som bare ser for vild ud i vandet.

2.     Versatilitet – Winter Shrimp kan fiskes både langsomt, på traditionel vis og hurtigt. Jeg fisker den ofte med stangen i armhulen, 2-3 indtagninger med hver hånd efterfulgt af en kort pause. Det er noget der virker, og så gør det heller ikke noget at det giver varmen i fingrene!

3.     Enkelhed – Både ved fluestikket, men især ved kysten er dette rart. Der er ikke en masse materialer der hægter om krogen og det betyder færre pauser i dit fiskeri. Der er intet der kan dræbe motivationen, som blå, følelsesløse fingre, fordi du har skullet rode med at få materialerne til at sidde rigtigt på din flue for 7. gang.

4.     Kroppen, og især bagkroppen, er det tydeligste i vandet. Det betyder færre fejlhug fra selv den mest vintertræge havørred, da de går direkte på kroppen, og dermed krogen, af fluen.

Jeg fisker fluen fra sent efterår, når vandtemperaturen når ned på 6-7 grader og så hele vinteren frem til foråret, hvor vandtemperaturen igen krydser de 6-7 grader.

Winter Shrimp

 

Materiale liste:

 

Krog: Ahrex NS122 Light Stinger #6 eller #8

 

Munddele: Mallard fl. Pink

 

Følehorn: Fluoro Fibre, Pink

 

Øjne: Easyshrimpeyes, fl. pink

 

Dubbing: Ice Dub, Fl. Hot Pink og SLF Saltwater, Sand

 

Hackle: Whiting Spey, grizzly

 

Bindetråd: Hvid UTC

 

Belastning: Lead Free Wire 0,20

 

Winter Shrimp – En vinter kystflue

Winter Shrimp Bindevejledning:

 

Step 1:

Lige ved krogbøjningen bindes en lille kugle Ice dub ind, og børstes godt ud med din dubbingbørste. Denne lille dubbingkugle sikrer at munddele og følehorn ikke hægter om krogen. Strip nogle fjerstråler af en mallardfjer og bind dem ind oven på dubbingkuglen.

Winter Shrimp

 

Step 2:

Bind 2 stråler Fluoro fibre ind oven på mallardfjeren. Den ende af fluoro fibrene der vender frem mod krogøjet, bøjes bagover og fæstnes med bindetråden så der nu er 4 fluorofibre der peger bagud. Klip dem til som vist på billedet.

Winter Shrimp

 

Step 3:

Bind igen med Ice dub, børst godt ud, og bind herefter rejeøjnene ind. Rejeøjnene skal helst ikke stikke længere ud end krogbøjningen.

Winter Shrimp

 

Step 4:

Bind evt. Belastning ind på undersiden af krogen, og herefter bindes Speyfjeren ind reverse, dvs. så fjerstammen bøjer væk fra krogen. På den måde kommer fjerstrålerne til at stå mere ud fra fluens krop når hacklet tørnes om lidt. Vælg en fjer med korte stråler og hiv de nederste marabou-lignende fjerstråler af, inden den bindes ind.

Winter Shrimp

Step 5:

Dub kroppen med SLF dubben. Gå efter en konisk form på kroppen. Børst dubbingen lidt bagud inden du går videre.

Winter Shrimp

Step 6:

Tørn hacklet op til krogøjet og fæstn med bindetråden. Ca. 5 tørn er passende til krogstørrelse 6. Afslut med wipfinish og sekundlim/lak.

Winter Shrimp

Step 7:

Giv fluen en god omgang med dubbingbørsten. Afslut med at børste bagud, så fluen får et strømlignet look. Et par fugtige fingre kan også være nyttige… Som man siger 😉

Winter Shrimp

 

Af Mikkel Egedorf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.