Indkøbskurv

Yes – vandet klarer op…..

Egentlig skulle min fridag igen være brugt i Odense Fjord, men pludselig kom der en melding fra vores Haderslev butik der fik mig på andre tanker.

Haderslev Fjord der lignede gule ærter for få dage siden er klaret op, og der er godt med fisk. Pladserne ved Tomaj, Hejsager strand og andre steder på den åbne Sønderjyske kyst er også klaret op. Algerne er væk.

Sådan så kollega’s kent Billes Facebook side f.eks. ud:

Så kom der flex på klingen….øhh det blev vel til omkring 20 fisk der måtte hjælpes af krogen…mange grønlændere over/under målet og et par nedgængere…dagens største hjemtaget omkring 2 kg

Det var da en vild positiv nyhed. Nu galdt det om at checke de sydfynske kyster. Første stop var Torø bugten, og sørme vandet var – ikke helt –  men næsten helt klart. Vandtemperaturen sagde 5,2 grader

Vandet i Torø-bugten. Ikke helt klart, men klart nok. Pat' svinet kan da ses...
Bemærk algekortet her. Godt nok er det meste dækket af skyer, og dermed ingen data, men de få huller der er lyser overvejende blåt. MEGET positivt...

Næste stop var ydersiden af Helnæs ved Bo-Bakker. Her var vandet i sidste uge næsten sort. I går – torsdag d. 31/3 var det stadig uklart men helt sikkert i bedring. I vand til skridtet kunne jeg se mine støvler. Her sagde vandtemperaturen 3,8.

Helnæs bugten. Godt nok regnvejr, men klart vand og fisk.....fedt.

Hvis Haderslev flord var klaret op, så kunne Helnæs bugten vel også være det, og det var den også. Spritklart vand både ved Bruns Huse og længere omme ved Damsbo. Vandtemperatur 6,5 grad. Ved førstnævnte plads fandt en flot blank nedfaldsfisk på ca. 65 cm sørme også vej til fluen, sammen med en lille fyr der faldt af igen. Meget positivt – fiskene er der altså, og har nok også glædet sig til at de kunne se noget igen….

Fuld flex på kæppen - bare herligt

Tendense er  helt klar. Algerne er drastisk på retur, og det går hurtigst der hvor vandet er varmest. Nøjagtig som tidligere forudsagt. Der kommer rigtig forårsvarme til weekend så den åbne kyst vil også meget snart være tilbage ved sit gamle jeg.

Alletiders grundlag for  Seatrout Open næste weekend.

Slut for nu – jeg skal til kysten – vi ses derude.

Claus

 
 
 

Det var dog en blank nedfalds - retur igen og på gensyn til sommer.

 

3 comments

 1. Hej Claus

  Lækker nyhed.

  Har du egentlig et kamera monteret på jakken, eller er du bare så cool, at du er rolig nok til at tage kameraet frem, mens der banker en fisk rundt to meter foran dig? 🙂

  Magnus

  1. Hej Magnus

   Det er ingen problem at fiske kamera op af lommen, skyde lidt billeder, spole ind, vurdere størrelsen, ringe til kammeraten og prale, sende en SMS og kikke efter evt. flere fisk i overfladen samtidig. Ok – de første 200 – 300 gange kan det være lidt stressende, men man lære det…..

   Vi ses derude

   Claus

 2. Staying in Helnaes for a few days in a couple of weeks, great to see these fish. Hope there are few left for me!

Comments are closed.

Gratis forsendelse

Til pakkeshop i Danmark, på alle køb over 500 DKK.

30 dages fuld returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur. Uden diskussion!

1 – 4 dages levering

Vi har åbent alle ugens dage og leverer altid hurtigst mulige.

100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa / Viabill / MobilePay / PayPal.